עוגת שמנת קרה עם חמאת בוטנים
תבנית: עגולה מתפרקת 24 ס"מ, משומנת
המצרכים:
לקלתית:
25 עוגיות אוריאו
60 גרם חמאה מומסת
למלית:
1 כוס חמאת בוטנים (250 מ"ל)
1 גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי
2 כוסות אבקת סוכר
1 שמנת מתוקה
לציפוי:
1 שמנת מתוקה
3 כפות פודינג וניל
2 כפות אבקת סוכר בצבע לימון (ניתן להשיג בסופר)
3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
2. מרסקים את העוגיות דק ומערבבים עם החמאה המומסת. מרפדים את התבנית – בסיס פלוס קצת יותר מחצי גובה השוליים – בעיסת העוגיות. אופים 6 דקות ומניחים לצינון.
3. מערבבים היטב במערבל עם וו גיטרה את גבינת השמנת וחמאת הבוטנים, עד שמתקבלת בלילה קטיפתית. מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבלים עד לאחידות. מעבירים לקערה אחרת.
4. שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה ומקציפים לקצפת יציבה.
5. מאחדים את שני הקציפות, ומשטחים בתבנית. מכניסים למקפיא לשעתיים.
6. מקציפים את חומרי הציפוי יחד עד לקבלת קצפת יציבה.
7. מוציאים את העוגה מהמקפיא ומורחים את הקצפת. מאחסנים במקרר עד להגשה ביום למחרת.