בלונדיז שוקולד לבן
תבנית: 18X18, מרופדת בנייר אפייה ששוליו בולטים מהצדדים, על מנת להקל על הוצאת העוגה
המצרכים (כ-16 ריבועים):
180 גרם שוקולד לבן
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
220 (1 כוס) סוכר דק (יש בסופר)
3 ביצים בלולות
1 כפית תמצית וניל טהורה
100 גרם אגוזים טחונים
115 גרם (3/4 כוס) קמח
למרקחת תותים (לא חובה):
כ 300 גרם תותים טריים שטופים ומנוקים קצוצים גס
1/2 כוס סוכר
1 כפית או על פי הטעם מיץ לימון טרי
לקצפת (לא חובה):
קופסת שמנת מתוקה
3 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. ממיסים יחד במיקרו שוקולד וחמאה בפולסים של 20 שניות, ומערבבים. מעבירים לקערה גדולה יותר ומוסיפים סוכר, ביצים ווניל. מערבבים עד אחידות.
3. מוסיפים את האגוזים ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים עוד קצת, רק עד לקבלת תערובת אחידה.
4. יוצקים לתבנית ואופים 30-35 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי.
5. מצננים, מוציאים את העוגה וחותכים לריבועים.
6. אפשר להגיש סתם כך, או עם קצפת, או עם קצפת ותותים. לקצפת מקציפים יחד את השמנת ואבקת הסוכר, ולמרקחת תותים ביתית: מביאים את התותים, הסוכר ומיץ הלימון לסף רתיחה מעל אש בינונית, ומבשלים עד שהכמות מצטמצמת והמסה נהיית סמיכה. איך יודעים שזה מוכן? מכניסים לסיר כף הפוכה עם הגב למעלה, מוציאים ומעבירים פס עם האצבע באמצע הכף. אם הפס נשאר נקי - הריבה מוכנה. מצננים.