עוגיות כתם מתוק
ציוד: תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה, כף עץ
המרכיבים (כ-20 עוגיות):
110 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
50 גרם (1/4 כוס) סוכר לבן
1 חלבון מביצה גדולה
1 חלמון מביצה גדולה
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
130 גרם (1 כוס) קמח
צביטה של מלח
100 גרם אגוזים ו/או שקדים, קלויים וקצוצים גס (אני השתמשתי ב-50 גרם אגוזי מלך ו-50 גרם אגוזי פקאן)
למילוי:
ריבת תותים או כל ריבה שאוהבים
נוטלה
ריבת חלב
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל- 170-175 מעלות.
2. מקרימים במיקסר חמאה וסוכר, עד שמתקבלת תערובת בהירה ואוורירית (3-4 דקות).
3. מוסיפים חלמון ותמצית וניל וממשיכים לערבב עד אחידות.
4. מוסיפים קמח ומלח ומערבבים מעט, רק עד שמתקבל בצק אחיד. אם הבצק רך מדי לעבודה, מעבירים אותו למקרר לחצי שעה.
5. בוללים מעט את החלבון בעזרת מזלג, ומפזרים את הפיצוחים בצלחת או מגש.
6. מכדררים מהבצק כדורונים בקוטר של 2.5 ס"מ, מורחים כל כדור בחלבון (אפשר בעזרת מברשת, ואפשר פשוט לטבול) ומגלגלים באגוזים עד שבכל מתכסה.
7. מניחים את העוגיות בתבנית במרחק של 2 ס"מ זו מזו, ויוצרים בכל אחת גומה בעזרת קצה של כף עץ.
8. אופים בין 15-20 דקות, או עד שהעוגיות מעט יציבות למגע והאגוזים משחימים.
9. מצננים, וממלאים במה שרוצים. הכי נוח לשים כל אחד מהמילויים בשקית של סנדוויץ', לגזור את הקצה ולזלף (ראו תמונה).
• אם לא מגישים מיד, אפשר לשמור את העוגיות ללא המילוי עד יום ההגשה.