עוגת קרם חמצמצה - פרוסה (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
ברור שזה מתוק, אבל זה גם טיפה חמוץ | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

תבנית: קפיצית 24

המרכיבים:
לבסיס:
200 גרם פתיבר (שרוול אחד באריזה של שניים)
4 עוגיות אוראו
150 גרם חמאה מומסת

למלית: שכבה ראשונה:
1 שמנת מתוקה
1 פחית חלב מרוכז
כפית תמצית וניל
כפית תמצית רום
גרידה ומיץ מלימון אחד

למלית: שכבה שנייה:
1 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 פודינג וניל עם פצפוצי שוקולד

לציפוי:
6 עוגיות אוראו טחונות (מפוררות דק)

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבסיס: טוחנים דק את העוגיות והפתי בר, מערבבים עם החמאה המומסת , משטחים בתבנית ומעבירים למקרר.

2. מכינים את השכבה הראשונה: מקציפים את השמנת עם התמציות לקצף יציב. מקפלים פנימה את החלב המרוכז, מוסיפים את גרידת הלימון והמיץ ומערבבים עד אחידות. שופכים על הבסיס ומכניסים למקפיא לייצוב מהיר של כחצי שעה.

3. מכינים את השכבה השנייה: מקציפים יחד את כל החומרים לקצף יציב, ומשטחים על העוגה. מפזרים מלמעלה את העוגיות הטחונות, ומחזירים למקפיא לשעתיים.

4. מעבירים למקרר. מומלץ לאכול רק ביום למחרת.

עוגת קרם חמצמצה (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
עוגת קרם. ככה היא נראית לפני שמשחיתים אותה עם סכין | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים
 >> בשבוע שעבר הכנו עוגת שוקולד עם מוס נוטלה
>> לכל המתכונים המושחתים