מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

שיא השחיתות: קינוח מוס מנגו בשתי דקות

מנה פירותית ומרעננת, ועם זאת שוקולדית ועמוסה – והכל מעכשיו לעכשיו

הקישור הועתק
מוס מנגו בשתי דקות
קינוח של שוקולד ומוס מנגו. פשע כמה שזה קל|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

המרכיבים (לכ-8 כוסות תה):
לבסיס:
עוגת שוקולדהבית או כל עוגת שוקולד אחרת
מעט ליקר (שוקולד, קפה או מה שאוהבים)

לגנאש:
100 גרם שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה

למוס מנגו:
1/2 מכל תרכיז מנגו קפוא פריגת
1 שמנת מתוקה + השמנת שנשארה מהגנאש

תוספות אפשריות:
דובדבנים, אגוזים גרוסים, פירוריעוגיות חמאה

אופן ההכנה:

1. מכינים את הגנאש: שוברים את השוקולד המריר לקוביות, ממיסים עם השמנת במיקרו ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה כהה ומבריקה.

2. מכינים את המוס: מקציפים את כל השמנת המתוקה עם הפריגת לקצפת יציבה.

3. מרכיבים את המנה: פורסים את העוגה ומפוררים מעט. מרפדים את הכוסות בחתיכות העוגה ומטפטפים מעט ליקר. על העוגה שופכים מעט גנאש, ומעליו מזלפים מוס מנגו, עד לגובה של 3/4 מהכוס. שופכים עוד מהגנאש בנדיבות.

4. מזליפים מעט מתרכיז הפריגת שנותר, מקשטים בדובדבן או במה שרוצים ומכניסים למקרר לשעה. אין לכם שעה? לא נורא. כמה שיש זה טוב.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון:קינוח מוס מנגו בשתי דקות

מצאתם טעות לשון?