תבנית: 22*22 ס"מ
המצרכים:
לשכבה הראשונה:
1 חבילת עוגיות אוריאו (176 גרם), טחונות
1 גבינת שמנת (225 גרם)
2 כפיות קקאו
4 כפיות סוכר
לשכבה השנייה:
1 צנצנת ריבת חלב (ממליצה על ריבת חלב של חברת מיה)
לשכבה השלישית (מוס ריבת חלב):
1 אבקת פודינג ריבת חלב
1 שמנת מתוקה
½ כוס חלב
לשכבה הרביעית (גנאש שוקולד):
200 גרם שוקולד מריר 60%
150 מ"ל שמנת מתוקה
1 כפית שמן קנולה (ללא מורגש בטעם אך נותן ברק)
אופן ההכנה:
1. מכינים את השכבה הראשונה: מערבבים את העוגיות הטחונות והגבינה. ממיסים את הסוכר והקקאו במעט מים ומוסיפים. משטחים בתבנית ומכניסים לקירור לייצוב.
2. מורחים את ריבת החלב על שכבת הגבינה ומחזירים למקרר.
3. מקציפים יחד את חומרי השכבה השלישית, עד לקבלת קציפה אוורירית.
4. מכינים את השכבה הרביעית: ממיסים את השוקולד, השמנת והשמן יחד במיקרו בפולסים של 20 שניות. שופכים מעל שכבת המוס ושולחים להקפאה עד למחרת.
5. מוציאים מהמקפיא, טובלים סכין חדה במים חמים, חותכים ריבועים ומגישים.