תבנית: עגולה בקוטר 22-24. אפשר ומומלץ להשתמש בחד פעמית הפשוטה והכסופה.
את התבנית יש לרפד בנייר אפייה משומן – עיגול לתחתית ושני מלבנים ארוכים לשוליים.

פצצת שוקולד דבש עת תפוחים ופיסטוקים (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
זה מה שתקבלו בסוף | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

המצרכים:
250 גרם שוקולד מריר, 60% מוצקי קקאו, שבור לקוביות
שני שליש כוס שמנת מתוקה
3 חלמונים
4 כפיות קורנפלור
3 כפות דבש
3 חלבונים
2 תפוחים קטנים, קלופים, מנוקים מהליבה וקצוצים
50 גרם פיסטוקים קצוצים גס

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
2. ממיסים את השמנת והשוקולד 30 שניות במיקרו, ומערבבים עד שהם נמסים לגמרי. אם זה לא קורה, מכניסים למיקרו ל-10 שניות נוספות.
3. מוסיפים את החלמונים והקורנפלור ומערבבים רק עד שמתקבל תערובת אחידה.
4. מקציפים במיקסר את החלבונים. כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים לאט לאט את הדבש, וממשיכים בהקצפה עד לקבלת קצף יציב.

פצצת שוקולד דבש - איחוד התערובות (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
מקפלים ממש ממש בעדינות | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים
5. מאחדים את קצף החלבונים עם תערובת השוקולד בקיפול עדין. חשוב מאוד לעשות את זה לאט לאט ובעדינות, אפילו אם זה אומר שיישארו מעט פסים לבנים בתערובת. נזהרים לא לערבב יותר מדי, כי זה יפגע באווריריות של העוגה.
6. מערבבים בקערה נפרדת את הפיסטוקים והתפוחים.
7. שופכים את הבלילה לתבנית, מפזרים את תערובת הפיסטוקים והתפוחים, ומכניסים מיד לתנור.
8. אופים כ-30 דקות. מוציאים את העוגה כשהמרכז שלה עדיין רוטט. כשהיא תתקרר זה יתייצב. מצננים.

הערות:
• מדובר בעוגה לא מאוד מתוקה (שימו לב שאין בה סוכר, רק דבש). מי שאוהב מתוק יותר יכול להוסיף שתי כפות אבקת סוכר – אבל לדעתי ממש אין צורך.
• העוגה הכי טעימה בטמפרטורת החדר.
• נשמרת יומיים ללא קירור.
• מומלץ להגיש עם זילוף של דבש או רוטב קרמל (נמצא בסופר ליד המייפל).

פצצת שוקולד דבש - מבט מבפנים (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
רוצים פרוסה או שש? | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים