לחם בננה (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
לחם בננה. מתובל בטעמים נפלאים | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

המרכיבים:
1/2 כוס בוטנים מלוחים קלויים (משפשפים בין הידיים עד שנפטרים מהקליפה הדקיקה)
2 כוסות קמח תופח
1/4 כפית מלח
3/4 כוס רסק תפוחים
3 בננות, בשלות מאוד ומעוכות
1 כוס שמן אגוזים לאפייה (אפיולה, ניתן להשיג ברשתות השיווק או להלחליף בשמן צמחי אחר)
2 ביצים בלולות
3/4 כוס סוכר חום כהה
קובייה של ג'ינג'ר טרי בגודל של 2 ס"מ, מגורר היטב
1 כפית תמצית וניל
1 כפית תמצית קוקוס (לא חובה)
אבקת סוכר לקישוט

תבנית אינגליש קייק 22 על 12 ס"מ, משומנת ומרופדת בפס נייר אפייה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום של 175 מעלות.

2. בקערה מערבבים בוטנים, קמח ומלח. מניחים בצד. בקערה נפרדת מערבבים את רסק התפוחים והבננות. מוסיפים גם שמן, ביצים, סוכר חום, ג'ינג'ר, תמצית וניל ותנצית קוקוס. מערבבים היטב. מקפלים אל תוך הבלילה הרטובה את תערובת החומרים היבשים, עד שמתקבלת תערובת אחידה.

3. יוצקים לתבנית ואופים כ-60 דקות, או עד שקיסם יוצא נקי. מצננים ומקשטים באבקת סוכר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> עוגת שוקולד מנצחת
>> ביאלי מהאגדות