מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

שיא השחיתות: סופלה שוקולד קליל

ענן שוקולד נמס בפה, שלא היה מבייש מסעדת יוקרה. מדהים כמה שזה פשוט, מדהים כמה שזה טעים

הקישור הועתק
סופלה שוקולד מוכן
סופלה שוקולד. קינוח אישי סופר-מרשים|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

סופלה שוקולד קליל

ציוד: 3 תבניות חרס אישיות, עמידות בחום, בקיבולת של 150 מ"ל כל אחת + תבנית גדולה שיכולה להכיל אותן

המרכיבים (3 מנות):
מעט חמאה רכה (לשימון התבניות)
1 כף סוכר דק + תוספת לציפוי פנים התבניות
90 גרםשוקולדמריר
75 מ"ל שמנת מתוקה
3 חלבונים
2 חלמונים
20 מ"ל ברנדי או כל ליקר שאוהבים
מעט קקאו לקישוט (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-220 מעלות.

2. משמנים בחמאה את התבניות האישיות. זורים בהן מעט סוכר, שיצפה את התחתית ואת הדפנות, ונפטרים מהעודפים. מניחים את הכלים בתבנית גדולה ומכניסים למקרר.

3. בינתיים ממיסים יחד במיקרו (30 שניות) שוקולד ושמנת מתוקה, ומערבבים עד להמסה מוחלטת.

4. מוסיפים את שני החלמונים והברנדי, מערבבים ומניחים בצד.

5. בקערת המערבלמקציפיםאת שלושת החלבונים עם הסוכר לקצף יציב ומבריק, ומקפלים את קצף הביצים לתוך בלילת השוקולד בעדינות.

סופלה שוקולד לפני הכניסה לתנור
סופלה שוקולד בדרך לתנור. להתראות עוד מעט!|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

6. מוציאים את התבניות האישיות מהמקרר, ממלאים בבלילת השוקולד כמעט עד השפה ומכניסים מיד לתנור.

7. אופים 10 דקות, עד שהסופלה תופח לפחות בסנטימטר. זורים מעט קקאו אם רוצים, ומגישים מיד.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון:סופלה שוקולד קליל