טארט שוקולד (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
כל השטח שם מעל השוקולד? אתם מוזמנים למלא אותו בקצפת | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

לקלתית:
1 אריזת בצק פריך מתוק קפוא

למלית:
2 מיכלי חלב מרוכז (ניתן למצוא בסופר, ליד החלב העמיד)
250 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו, שבור לקוביות
1 כפית תמצית וניל איכותית, או ברנדי

לעיטור:
חופן פיסטוקים מקולפים וקלויים

תבנית עגולה מתפרקת

אופן ההכנה:

1. מפשירים את הבצק הפריך במקרר למשך לילה. לפני ההכנה, מניחים על השיש חצי שעה מראש. 

2. חותכים מהבצק עיגול בגודל תחתית התבנית, ומרפדים איתו את התחתית. חותכים משאר הבצק מלבנים ומשלימים את ריפוד התבנית שולי התבנית - מהדקים אותם לשוליים כמו גדר. מחוררים את הבצק במזלג כדי למנוע ממנו לתפוח ולאבד צורה ומכניסים למקפיא לרבע שעה. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.

3. אופים את הבצק כ-20 דקות, עד שהוא משחים. מוציאים לצינון. 

4. כשהקלתית התקררה מכינים את המלית: מעבירים את החלב המרוכז לסיר, ומביאים לרתיחה תוך ערבוב תמידי. מנמיכים את האש וממשיכים לערבב כדקה וחצי. מוסיפים את השוקולד, מורידים מהאש וממשיכים לערבב עד שהשוקולד נמס לחלוטין והמסה מקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את הווניל או הברנדי, ומערבבים. 

5. יוצקים את המלית לתוך הקלתית ומכניסים למקרר לשעה מינימים. לפני ההגשה מפזרים פיסטוקים על השוליים, ומגישים.

* מי שרוצה להכין גרסה אפילו עוד יותר מושחתת, יכול למלא חלק מגובה העוגה הנותר בקצפת, ולפזר מעל את הפיסטוקים. 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שוקולד ויין
>> מרק חומוס ומנגולד