מיני סופגניות יוגורט (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
מיני סופגניות יוגורט. איזה ציפוי תרצו? | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

המרכיבים (לכ-20 סופגניות):
לסופגניות:
ביצה
1 כוס (240 מ"ל) יוגורט
1/2 1 כוסות קמח
כפית תמצית וניל
2 כפיות אבקת אפייה
1 כף ברנדי
4 כפות סוכר
גרידה מלימון אחד
חופן צימוקים (לא חובה)
שמן לטיגון

לציפוי שוקולד-פיסטוק:
100 גרם שוקולד מריר
כפית שמן
50 גרם פיסטוקים קצוצים גס

ציפוי ריבה-קוקוס:
כל ריבה אדומה שאוהבים
100 גרם שבבי קוקוס

ציפוי שלישי:
אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל המרכיבים לסופגניות (חוץ מהשמן לטיגון) בקערה, מניחים למנוחה כחצי שעה.

2. מחממים שמן לטיגון עמוק. כשהשמן חם, יוצקים בעזרת כף מהבלילה לתוך השמן החם. הכי מומלץ להשתמש בכף גלידה, כדי לשמור על גודל אחיד וצורה נאה. מטגנים עד הזהבה כהה, מעבירים לנייר סופג ומצננים.

3. כשהסופגניות קרות מכינים את הציפויים: 

* ציפוי שוקולד-פיסטוק: ממיסים שוקולד ושמן במיקרוגל בפולסים של 30 שניות, ומערבבים עד שהתערובת מומסת ואחידה. מפזרים את הפיסטוקים בצלחת. טובלים כל סופגנייה בשוקולד עד 3/4 הגובה, מניחים בצד לכמה דקות ואז טובלים בפיסטוקים.

* ריבה-קוקוס: מניחים ריבה בקערית קטנה ומפזרים את שבבי הקוקוס בצלחת. מצפים בטבילה כל סופגנייה עד מחצית הגובה בריבה, וטובלים בשבבי הקוקוס.

* אם רוצים ניתן רק לפזר אבקת סוכר על הסופגניות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל מתכוני הסופגניות שלנו
>> לכל מתכוני הלביבות שלנו