עוגת שוקולד מפתיעה (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
עוגת שוקולד עסיסית. היזהרו מאפיית יתר | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

המרכיבים:
לעוגה:
135 גרם חמאה מלוחה + מעט חמאה רכה לשימון התבנית
1/2 כוס (55 גרם) אבקת קקאו + מעט קקאו לפידור התבנית
1/2 1 כוסות (350 גרם) סוכר
3 ביצים, טרופות
1 כוס קמח תופח

לסירופ השוקולד:
1/2 כפית קפה נמס
3 כפות אבקת קקאו
6 כפות גדושות סוכר
5 כפות מים
50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1 כפית תמצית וניל משובחת
1 כף ליקר שוקולד או ליקר תפוזים (לא חובה)

תבנית עגולה מתפרקת בקוטר של 22 ס"מ

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. משמנים את התבנית היטב בחמאה רכה (לשחרור יעיל של העוגה מומלץ לשמן רק בחמאה) ומפדרים באבקת קקאו, מניחים בצד.

3. בסיר בינוני מעל אש בינונית ממיסים את החמאה. מורידים מהאש, מעבירים לקערה, מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצים ומערבבים שוב. בעזרת מסננת מנפים פנימה את הקמח והקקאו ומערבבים עד להטמעה. מכניסים את הבלילה למיקרוגל ל-20 שניות לחימום קל, מערבבים מעט ויוצקים לתבנית.

4. אופים כ-25 דקות, או עד שקיסם המוחדר לעוגה יוצא מכוסה במעט פירורים לחים. חשוב - יש להיזהר מאפיית יתר שתייבש את העוגה ותחסל את המרקם הלח.

5. בזמן שהעוגה מצטננת מכינים את הסירופ: בסיר קטן או פינג'אן מעל אש בינונית מבשלים תוך ערבוב בכף עץ את כל מרכיבי הסירופ (חוץ מהחמאה), עד שהסוכר נמס ולא מרגישים תחושה גרגרית בתחתית הסיר. מנמיכים את האש ומוסיפים את החמאה. מערבבים עד להמסה ומרקם אחיד ומורידים מהאש. 

6. מחוררים מעט את פני העוגה בעזרת שיפוד ושופכים את הסירופ מעל העוגה - חלק ייספג וחלק יישאר כציפוי. ניתן לשמור חלק מהסירופ וכשמגישים מנה, מחממים מעט את הרוטב ופשוט שופכים מעל הפרוסה.

מאחסנים בטמפרטורת החדר עד 3 ימים.

* לפי בדיקה באתר מייסופרמרקט, עלות כל המצרכים מסתכמת ב-64 שקלים (המחיר מתייחס לחבילות מלאות של כל המוצרים: חבילת קקאו, קילו סוכר, 12 ביצים וכו').

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> מיתולוגיה בהתהוות: המבורגר באסקי של מסעדת אלבה
>> מה, גם כריות וטורטית זה טבעוני? החטיפים הטבעוניים הכי מפתיעים שיש