עוגת שכבות שוקולד מרנג (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
שכבות בראוני מרנג, ובאמצע קצפת. מהממת | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

כלים:
2 תבנית עגולות בקוטר 23 ס"מ
נייר אפייה
תבנית התנור

המצרכים:
לשכבות הבראוני שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר קצוץ גס (שתי חפיסות)
200 גרם חמאה רכה
250 גרם אבקת סוכר (2 כוסות)
3 ביצים
110 גרם קמח (שלושת רבעי כוס)

למרנג:
4 חלבונים
200 גרם סוכר (כוס)
1/2 כפית קרם טרטר או כמה טיפות לימון
100 גרם אגוזים קלויים קצוצים מכל סוג שאוהבים (כוס)

לקצפת התותים:
1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)
2 כפות אבקת סוכר
200 גרם תותים, חתוכים גס
מלית אוכמניות קנויה, או כל ריבה חמצמצה שאוהבים

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-190 מעלות. משמנים שתי תבניות עגולות קוטר 23, ומצפים בנייר אפייה (גוזרים אותו לעיגול מדויק). גוזרים 4 רצועות נוספות של נייר אפייה, ומניחים שתיים בכל תבנית, כמו בצילום. הרצועות יקלו עלינו את החילוץ של העוגה המוכנה מהתבנית.

2. מכינים את שכבת הבראוני: ממיסים 180 גרם מהשוקולד. את השאר (20 גרם) קוצצים דק ומניחים בצד.

3. מקרימים במיקסר חמאה ואבקת סוכר כ-5 דקות. מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם ומערבלים עד שאחיד. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח. מערבלים מעט, עד לקבלת תערובת אחידה.

עוגת שכבות שוקולד מרנג - ריפוד התבנית (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
סדרו כך את נייר האפייה, ולא תהיה לכם בעיה לחלץ את העוגה | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

4. מקפלים את השוקולד המומס לתוך התערובת.

5. יוצקים את הבלילה לתבניות, אופים 12 דקות ומוציאים מהתנור. מניחים בצד. מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות.

6. מכינים את המרנג: מקציפים את החלבונים עם סוכר וקרם טרטר (או לימון) עד שנוצרת קציפה חלקה ומבריקה. מקפלים פנימה את האגוזים. יוצקים את המרנג לתבניות, מעל בסיסי הבראוני. באחת התבניות מחליקים את פני המרנג ובשנייה יוצרים תלוליות בעזרת כף.

7. מחזירים את התבניות לתנור לעוד 30 דקות, או עד שהמרנג מזהיב. מוציאים ומצננים.

8. כשהעוגות קרות מכינים את קצפת התותים: מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר עד לקבלת קרם יציב, ומקפלים פנימה את התותים.

9. הרכבת העוגה: השכבה הראשונה תהיה זו של בסיס הבראוני שעליו המרנג השטוח. מניחים אותה כך שהמרנג יפנה כלפי מטה. מורחים שכבה דקה של מלית אוכמניות או ריבה, ועליה את הקצפת. מניחים מלמעלה את בסיס הבראוני השני, הפעם כשהמרנג פונה כלפי מעלה.

10. מפזרים אגוזים קצוצים ושבבי שוקולד.

>> אם אתם אנשים של שווארמה, אתם חייבים לנסות את זאת
>> והנה בראוניז במיקרו ב-6 דקות