עוגת אננס וקצפת (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
עוגת אננס וקצפת. קלטו את הקישוט למעלה | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

עוגת אננס וקצפת עם פרחי אננס

ציוד:
תבנית עגולה מתפרקת בקוטר 24 ס"מ, משומנת ומרופדת בנייר אפייה משומן
שק זילוף עם צנתר משונן
תבנית שקעים

המרכיבים:
לעוגה:
270 גרם קמח לעוגה (כמו שטיבל 5)
קמצוץ מלח
20 גרם אבקת אפייה
112 מ"ל (1/2 כוס) אייריש קרים או פינקולדה
1 כפית תמצית וניל
120 מ"ל (1/2 כוס) חלב
170 גרם חמאה רכה
250 גרם סוכר חום כהה
6 חלמונים
פחית אננס משומר (כ-360 גרם), מסונן ומרוסק גס (לשמור את הסירופ)

לקצפת:
2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל)
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
3 כפות אבקת סוכר

לפרחי האננס:
1 אננס טרי שלם

לציפוי הדפנות:
100 גרם קוקוס, קלוי במחבת חמה מעל אש בינונית עד להשחמה

עוגת אננס וקצפת - אננס מקולף (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
דבר ראשון מקלפים את האננס | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

אופן ההכנה:

1. יום לפני מתחילים בהכנת פרחי האננס: מחממים תנור ל-120 מעלות. קוטמים עלי האננס ואת החלק התחתון, מקלפים ומוציאים את העוקצים.

2. פורסים את האננס ל-12 פרוסות, הכי דקות שאפשר (מומלץ להשתמש במנדולינה או בסכין חד מאוד).

3. מניחים כל פרוסה בשקע תבנית השקעים, ודוחסים היטב לתחתית ולשוליים. אופים לייבוש כ-30 דקות. אם האננס עדיין לח, אופים קצת יותר. מצננים.

עוגת אננס וקצפת - פרחי אננס בתבנית מאפינס (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
מסדרים פרוסות אננס דקיקות בתבנית שקעים | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים
עוגת אננס וקצפת - פרחי אננס מוכנים (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
ו... הנה זה מוכן | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

4. העוגה: מחממים תנור ל-175 מעלות. מערבבים בקערה את החומרים היבשים – קמח, מלח ואבקת אפייה. בקערה נוספת מערבבים אייריש קרים/פינקולדה, תמצית וניל וחלב.

5. בקערת המערבל מקרימים חמאה וסוכר במהירות גבוהה כ-5 דקות. מנמיכים מהירות ומוסיפים חלמונים, אחד בכל פעם, ומערבלים עד לאחידות.

6. מוסיפים את תערובת החומרים היבשים לסירוגין עם בלילת החלב, ומערבבים עד היטמעות ולא יותר. מוסיפים את האננס הגרוס ומערבבים ידנית.

7. יוצקים לתבנית ואופים כ-55 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. מצננים.

8. הקצפת: מקציפים יחד שמנת מתוקה, פודינג ואבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה מאוד.

9. הרכבת וקישוט: כשהעוגה קרה לגמרי מחוררים אותה מעט בשיפוד, ומספיגים בה את סירופ האננס מקופסת השימורים.

10. מצפים את העוגה בקצפת - שכבה יפה מלמעלה ושכבה דקה בשוליים. מדביקים את הקוקוס הקלוי על השוליים המצופים. את הקצפת הנותרת מכניסים לשק זילוף עם צנתר משונן (אם אין צנתר לא נורא, אפשר בלי) ומזלפים תלוליות סביב. מעל כל תלולית מניחים פרח אננס.

* העוגה תישמר במקרר 3-4 ימים ובמקפיא עד חודש.

עוגת אננס וקצפת - פרוסה (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
עוגת אננס וקצפת. רוצים פרוסה? | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים
>> ומה מכינים עם החלבונים?
>> בשבוע שעבר הכנו בראוניז קטלניים עם עוגיות אוריאו ושוקולד לבן