עוגת בישקוטים וגבינה
תבנית: משולשת או אינגליש קייק, מרופדת בנייר אפייה
המצרכים:
1 חבילת בישקוטים (מה שנקרא, לשונות חתול)
לטבילת הבישקוטים:
1/2 כוס אספרסו חזק מוכן (אם אין, אפשר נס קפה חזק)
3/4 כוס חלב
50 מ"ל אייריש קרים
למלית:
2 מיכלים שמנת מתוקה, הכי הרבה אחוזי שומן שיש
1/2 כוס חלב
1 חבילה פודינג וניל
1/2 כוס סוכר, או 2 כפיות תחליף סוכר "מתוק וקל"
250 גרם גבינה לבנה 5 או 9 אחוז
לציפוי גאנאש:
100 גרם שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1. מקציפים יחד את חומרי המלית ללא הגבינה, עד שמתקבל קרם די יציב אך רך. מוסיפים את הגבינה וממשיכים להקציף כמה דקות.
2. מערבבים בצלחת רחבה ועמוקה את החומרים לטבילת הבישקוטים.
3. טובלים את הבישקוטים טבילה מאוד קצרה (לכמה שניות), ומסדרים שכבה ראשונה בתבנית.
4. מורחים חצי מהקרם ומשטחים יפה.
5. טובלים שכבה שנייה של בישקוטים, ומסדרים בתבנית. מורחים את יתרת הקרם ומשטחים יפה וחלק.
6. לציפוי (לא הכרחי אך מומלץ): ממיסים את השוקולד והשמנת יחד במיקרו כ-30 שניות ומערבבים עד לקבלת תערובת הומוגנית.
7. מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, ועדיף לילה. אפשרות נוספת: מקפיאים שעתיים להתייצבות, ומעבירים למקרר להפשרה.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגת בישקוטים וגבינה
>> והנה גם מתכון לעוגת ביסקוויטים קלאסית