![עוגת גבינה ותותים (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים) עוגת גבינה ותותים (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)](https://img.mako.co.il/2012/05/21/tutim_cheesecake1_c.jpg)
המרכיבים:
200 גרם חמאה רכה
150 גרם גבינת שמנת
2 כפיות גרידת לימון (לא לוותר)
1/2 1 כוסות סוכר דק דק
3 ביצים
1 כוס קמח תופח
2/3 כוס קמח רגיל
1 כוס (בערך 10) תותים, חצויים. ניתן להשתמש גם בדובדבנים או פירות יער
להגשה:
אבקת סוכר
שמנת חמוצה, אם רוצים
תבנית "סיר פלא" או כל תבנית טבעת בקוטר 24 ס"מ, משומנת ומצופה בסוכר בתחתית ובשוליים
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. בקערת המיקסר מקרימים ביחד חמאה, גבינה וגרידת לימון עד שמתקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים סוכר וממשיכים לערבל עוד 3 דקות עד שהתערובת הופכת לאוורירית. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם. מוסיפים גם את הקמחים ומערבלים מעט רק להטמעה.
4. מקפלים פנימה בעדינות את התותים, עד שהם מוטבעים בבלילה.
![עוגת גבינה ותותים 3 (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים) עוגת גבינה ותותים 3 (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)](https://img.mako.co.il/2012/05/21/tutim_cheesecake3_c.jpg)
5. יוצקים לתבנית ואופים כ-50 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש.
6. אחרי שהעוגה התקררה מאבקים באבקת סוכר. אם רוצים ניתן להגיש כל מנה עם תלולית של שמנת חמוצה. מאחסנים במקרר.