סטיקיבאנז (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
אל תחשבו על לחמניות, חשבו על עוגת שמרים דביקה וטעימה | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

המרכיבים:
לבצק השמרים:
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים או שקית שמרית (50 גרם)
200 גרם חמאה
1/4 1 כוסות חלב (300 מ"ל)
4 ביצים
3/4 כוס סוכר לבן
1 כפית מלח

למלית:
1/2 כוס דחוסה סוכר חום כהה
1 כף קינמון
60 גרם חמאה מומסת

לציפוי:
3/4 כוס סוכר דמררה (חום בהיר)
60 גרם חמאה
4 כפות דבש
1/2 1 כוס אגוזי פקאן (170 גרם)

תבנית 26-28 עגולה מתפרק, עטופה בתחתית בנייר אלומיניום כדי למנוע נזילות.

אופן ההכנה:
1. מכינים בצק שמרים: במיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח והשמרים.

2. ממיסים חמאה: מכניסים אותה בכלי למיקרוגל במשך 30 שניות, ואם צריך מוסיפים עוד 10 שניות.

3. מחממים מעט את החלב במיקרוגל, כ-10-20 שניות.

4. מוסיפים לקמח את החמאה, החלב, הביצים והסוכר, ומעבדים עד לקבלת בצק.

5. מוסיפים לבצק את המלח ולשים עוד 5 דקות במהירות נמוכה-בינונית, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ומעט דביק. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה עד להכפלת הנפח (כשעה). ניתן להכין את הבצק יום מראש ולהתפיח במקרר במשך הלילה.

סטיקיבאנז בצק אוורירי (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
יש בועיות אוויר? ברכותינו, יש לכם בצק אוורירי | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

6. מחממים תנור לחום של 190 מעלות.

7. מעבירים את הבצק התפוח למשטח עבודה מקומח מעט ומחלקים אותו ל-4 חלקים.

סטיקיבאנז בצק מחולק (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
4 חלקים. 3 לסטיקי באנס, ומה עם החלק הנוסף? גלו בהמשך | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

8. מרדדים שלושה מתוך ארבעת חלקי הבצק למלבן בעובי כ-1/2 ס"מ. מברישים את המלבן בחמאה המומסת ומפזרים מעל את תערובת הסוכר והקינמון. מגלגלים כל מלבן לרולדה.

סטיקיבאנז קרמל (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
ההקרמל מוכן בתבנית. שימו לב לציפוי נייר האלומיניום המונע נזילות | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

9. מכינים את הציפוי: בסיר בינוני מעל אש נמוכה מערבבים סוכר חום, חמאה ודבש, עד שהחמאה נמסה.

סטיקיבאנז לפני אחרי (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
לפני ואחרי התפיחה. כדאי לשמור על רווח בין הפרוסות | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

10. שופכים את התערובת הקרמלית לתחתית התבנית ומפזרים מעליה את הפקאנים.

11. פורסים את הרולדות לפרוסות ברוחב של כ-5 ס"מ (יוצאות כ-19 פרוסות לרולדה) ומסדרים במעגלים מעל הקרמל והאגוזים. חשוב לשמור על רווח בין הפרוסות, מאחר שהן עוד יתפחו ויתרחבו.

12. מכסים את התבנית במגבת נקייה ומתפיחים כחצי שעה.

13. מכינים לתנור ואופים כ-35 דקות, עד שהפרוסות מזהיבות. הופכים מיד כל עוד הקרמל חם על צלחת הגשה.

סטיקיבאנז פרוסות (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
דביקות וטעימות. בתאבון | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

* ומה עושים עם רבע הבצק הנוסף? נסו גלילת נוטלה: מרדדים את הבצק למלבן, מורחים עליו ממרח נוטלה ומגלגלים לרולדה. מניחים בתבנית אינגליש קייק ומורחים את החלק העליון בביצה עם מעט מים. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כחצי שעה, עד שהעוגה מזהיבה.

יש לכם הצעות נוספות מה לעשות עם מלבן הבצק הרביעי? ספרו לנו ברכיב הפייסבוק

>> הצטרפו לעמוד של אוכל טוב בפייסבוק
>> אופים בקטן: מיני טארט שזיפים