מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

בלי קמח: עוגת מפל שוקולד אישית

הכירו את הכוכב הבלתי מעורער של ליל הסדר הקרוב: קינוח מושחת ב-10 דקות עבודה

הקישור הועתק
עוגת מפל שוקולד
עוגת מפל שוקולד אישית. יאללה שייגמר כבר הסדר|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

ציוד: 4 תבניות חרס עגולות בקוטר 9 ס"מ

המרכיבים:
120 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו, שבור לקוביות
2 ביצים גדולות
2 חלמונים
½ כוס סוכר
קורט מלח
2 כפות שקדים מולבנים טחונים

עוגת מפל שוקולד - לפני האפייה
ככה היא נראית לפני האפייה|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-230 מעלות.

2. ממיסים חמאה ושוקולד במיקרו 40 שניות. מערבבים, ואם יש צורך מוסיפים 10 שניות בכל פעם – ככה עד המסה מלאה.

3. בקערת המערבל מקציפים את הביצים, החלמונים והסוכר עד לקבלת קציפה בהירה ואוורירית.

4. מוסיפים לקציפה את תערובת השוקולד המומס ומקפלים עד לאחידות.

5. מוסיפים את השקדים הטחונים ומקפלים לתערובת אחידה.

6. משמנים את התבניות האישיות, ומסדרים אותן על תבנית התנור. ממלאים בבלילה ואופים 10 דקות. העוגות מוכנות כשהן עדיין רוטטות במרכז ונראות לא אפויות, אך השוליים כבר יציבים. חשוב מאוד להיזהר מאפיית יתר.

7. מצננים 2 דקות, הופכים על צלחת הגשה ומגישים עם כדור גלידת וניל.

>> מה אתם מכינים לסדר? הנה ההמלצות של השפים שלנו לראשונות,עיקריותוקינוחים