עוגת טראפל שוקולד וסילאן - פרוסה מהצד (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
עוגת טראפל. איזה חג חגיגי מצפה לכם | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

עוגת טראפל שוקולד וסילאן

שימו לב: את העוגה מכינים יום לפני, ואת פרוסות התפוח רק ביום ההגשה.

ציוד:
תבנית עגולה מתפרקת בקוטר 22 ס"מ
שקף (או שמרדף) לריפוד התבנית
מנדולינה לפריסת התפוח
תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה

הרכיבים:
250 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
2 כפות סילאן (אפשר להחליף במייפל או בדבש)
2 חבילות שמנת מתוקה (500 מ"ל)
4 כפיות נס קפה מגורען
¼ כפית קינמון

לתפוח קראנץ':
1 תפוח גראנד סמיט לא מקולף
4 כפות אבקת סוכר
1 כף קינמון (או לפי הטעם)

להגשה:
גלידת וניל טובה
סילאן

אופן ההכנה:

1. דבר ראשון מרפדים את התבנית: גוזרים שקף לעיגול בגודל התחתית (אם אין, אפשר להשתמש בשמרדף), ומניחים בתבנית. גוזרים רצועה משקף או משמרדף ומרפדים בה את שולי התבנית.

עוגת טראפל שוקולד וסילאן -התבנית המרופדת (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
מרפדים את התבנית בשקף. ככה זה נראה | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

2. מכינים את העוגה: ממיסים יחד שוקולד, סילאן ורבע מכמות השמנת המתוקה (125 מ"ל) במיקרו בפולסים של 20 שניות. מערבבים עד המסה מלאה.

עוגת טראפל שוקולד וסילאן -התערובת המומסת (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
התערובת המומסת. מי מלקק את המטרפה? | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

3. בקערת המערבל מקציפים את יתרת השמנת יחד עם הנס קפה והקינמון, עד לקבלת קצפת רכה מאוד ונוזלית במרקם של מילקשייק סמיך.

4. מאחדים את שתי התערובות בעדינות, יוצקים לתבנית ומעבירים למקרר עד למחרת. בערך 3 שעות לפני ההגשה – מכניסים את העוגה למקפיא.

עוגת טראפל שוקולד - קיפול (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
מקפלים את השמנת המוקצפת לתוך תערובת השוקולד | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

5. למחרת מכינים את פרוסות התפוח קראנץ' (חשוב לעשות את זה רק ביום ההגשה, כדי שלא יספגו לחות ויתרככו): פורסים את התפוח (כמו שהוא) במנדולינה לפרוסות הכי דקיקות שאפשר. מצפים את תבנית התנור המרופדת בחצי מאבקת הסוכר וחצי מהקינמון. מסדרים את פרוסות התפוח בשכבה אחת, ומפזרים את יתרת אבקת הסוכר והקינמון. אופים בחום נמוך של 110 מעלות, עדיף בטורבו, שעה וחצי ומוציאים לצינון.

תפוח עץ צ'יפס (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
תפוח קראנץ'. אפשר לקנות כזה, אבל הרבה יותר כיף להכין | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

6. מוציאים את העוגה מהמקפיא, פורסים, מניחים על כל פרוסה כדור גלידת וניל, נועצים פרוסת תפוח, מזלפים סילאן ומגישים.

עוגת טראפל שוקולד וסילאן - פרוסה מלפנים (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
ועכשיו קבלו את היפהפייה הזאת במבט מלפנים | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגת טראפל שוקולד וסילאן
>> בשבוע שעבר הכנו ריבועי שוקולד ומוס ריבת חלב
>> לכל המתכונים המושחתים