תבנית: שקעים, אני השתמשתי בסיליקון
הרכיבים (25 מנות):
לבצק:
360 גרם חמאה רכה
225 גרם גבינת שמנת (בדרך כלל 1 גביע)
¼ 2 כוסות סוכר
6 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
3 כוסות קמח לבן
¼ כפית מלח
1 כפית תמצית וניל או גרגרים ממקל וניל אחד
½ כפית תמצית קוקוס או שקדים
לציפוי:
1/3 כוס אבקת סוכר
3 כפות שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
2. משמנים היטב את תבנית השקעים (מומלץ להשתמש בספרי שמן בטעם חמאה – הכי יעיל ומהיר).
3. מקרימים את החמאה וגבינת השמנת במיקסר במהירות בינונית.
4. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, תוך כדי ערבול. מוסיפים את הביצים אחת אחת, וממשיכים לערבל עד שמתקבלת בלילה הומוגנית.
5. מנמיכים את המהירות של המיקסר ומוסיפים בהדרגה את הקמח והמלח. מערבלים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה, ולא יותר.
6. מעבירים לתבנית ואופים 18-20 דקות, או עד שקיסם המוכנס למרכז אחת העוגות יוצא יבש. מצננים כ-10 דקות, משחררים מהתבנית ומצננים לחלוטין.
7. מכינים את הציפוי: מערבבים בקערית את חומרי הציפוי עד לקבלת בלילה חלקה. שופכים על העוגות.