אלפחורס 1 (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
אלפחורס מצויירות. הצבע עשוי מקפה וגם תורם לטעם | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

*להצלחת המתכון ומרקם העוגיה חשוב לשקול את המרכיבים

המרכיבים (לכ-20 עוגיות כפולות):
125 גרם קמח
112 גרם קורנפלור
½ כפית אבקת אפייה
50 גרם חמאה רכה
65 גרם אבקת סוכר
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל משובחת

למילוי וציפוי:
צנצנת ריבת חלב משובחת
שקית שבבי קוקוס של (100 גרם)

לקישוט:
כפית נס קפה מגורען
מעט מים להמסה
מכחול נקי

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום הכי גבוה שיש לכם 240-250 מעלות.

2. מנפים את הקמח בקערה יחד עם הקורנפלור ואבקת האפייה.

3. בקערת המערבל, מקרימים חמאה וסוכר במהירות בינונית עד שמתקבלת תערובת בהירה ואוורירית. מוסיפים את הביצה והוניל, וממשיכים לערבל עד אחידות.

4. מוספים את הקמח המנופה וממשיכים לערבל עד שהבלילה אחידה וחלקה.

5. מרדדים את הבצק שנוצר על משטח מקומח קלות לעובי של 3-4 מ"מ. קורצים ממנו עיגולים בקוטר של כ-5 ס"מ (אפשר להשתמש בקורצן קטן, או בכוס קטנה).

6. מעבירים את העוגיות לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים 5 דקות ולא יותר. העוגיות אמורות להישאר לבנבנות. מצננים עד לקירור מוחלט.

7. מקשטים את העוגיות: מערבבים בקערית קטנה את אבקת הנס קפה יחד עם המים. טובלים את המכחול ומציירים על מחצית מכמות העוגיות (שיהפכו לחלק העליון של העוגייה). מייבשים לחלוטין.

8. מניחים במרכז עוגייה לא מצויירת (על הצד השטוח שלה) כפית ריבת חלב, סוגרים מלמעלה בעוגיה נוספת (מצויירת) ולוחצים מעט עד שהמילוי מבצבץ מהצדדים. מגלגלים את שולי העוגייה בתוך צלחת שטוחה עם קוקוס. עושים כך עם כל העוגיות.

* העוגיות טעימות יותר ביום למחרת.

אלפחורס 2 (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
גם אם לא יודעים לצייר, לא נורא. מקסימום סתם יצא טעים | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

הכנתם את העוגיות ואתם חייבים לחלוק את היצירה שלכם? תעלו אותם לעמוד של אוכל טוב בפייסבוק

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת בננה ואגוזים
>> גדול: סוכריית גומי של 12 קילו