המרכיבים (לכ-20 עוגיות כפולות):
350 גרם שוקולד מריר 60%
60 גרם חמאה חתוכה לקוביות
3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
1 כוס + 2 כפות סוכר (230 גרם)
1 כף אבקת נס קפה
2 כפיות תמצית וניל איכותית
6 כפות קמח לבן (50 גרם)
¾ כפית אבקת אפייה
¼ כפית מלח
כוס וחצי שוקולד צ'יפס מריר (200 גרם)
1 כוס פקאנים קלויים וקצוצים דק
למילוי הגאנאש:
170 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
¾ כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1. ממיסים במיקרו את החמאה והשוקולד (בסבבים של 30 שניות). מערבבים.
2. מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים ביצים, סוכר, נס קפה ותמצית וניל. מערבבים במטרפה עד אחידות.
3. בקערה אחרת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים לבלילת השוקולד ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
4. מוסיפים את השוקולד צ'יפס והפקאנים, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר עד שהעיסה מתקשה – אפשר ללילה שלם.
5. מכינים את הגאנאש: מכניסים את השמנת והשוקולד למיקרו ל-30 שניות, ומערבבים עד שהשוקולד נמס (אם זה לא מספיק – מוסיפים עוד זמן). מחכים שיצטנן, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר להתייצבות (המרקם צריך להיות סמיך, כמו ממרח טיפה קשיח).
6. מחממים תנור ל-175 מעלות.
7. מוציאים את הבצק מהמקרר, לוקחים בכל פעם כף אחת ומגלגלים לכדור בגודל אגוז גדול. מניחים את הכדורים בתבנית ומשטחים אותם לגובה של כחצי ס"מ.
8. אופים כ-10 דקות, עד שהחלק העליון של העוגיות נראה יבש, והן מקבלות מעטה דק ופריך. היזהרו מאפיית יתר – גם אם הן נראות מאוד רכות מבפנים, זה בסדר. הן יתקשו מחוץ לתנור.
9. מוציאים את התבנית ומניחים לעוגיות להצטנן לגמרי. עד אז – לא נוגעים. כשהן קרות ויציבות מוציאים את הגאנאש מהמקרר. הוא הוא קשה מדי מחממים אותו במיקרו 5-10 שניות.
10. מורחים על חצי מכמות העוגיות לפחות כפית גדושה של גאנאש (אני זילפתי עם שקית זילוף – מאוד נוח וכיפי). מכסים בעוגייה נוספת ולוחצים מעט.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגיות פאדג' שוקולד