עוגת בראוני עם גומות של שוקולד
תבנית: פאי מתפרקת 24 משומנת
המרכיבים:
85 גרם שוקולד מריר קצוץ (ראו תמונה)
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
45 גרם (1/2 כוס) קקאו
250 גרם (1/4 1 כוסות) סוכר
3 ביצים גדולות
2 כפיות תמצית וניל טובה
85 גרם (5 כפות) גבינת שמנת (לא להשתמש בגבינה רזה)
65 גרם (1/2 כוס) קמח
1/4 כפית מלח110 גרם (1 כוס)אגוזי מלך או פקאן, קלויים וקצוצים גס
למילוי השוקולד:
60 גרם שוקולד מריר
80 מ"ל (1/3 כוס) שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-165 מעלות.
2. ממיסים יחד במיקרו שוקולד מריר וחמאה (בפולסים של 20 שניות), ומערבבים עד המסה מלאה.
3. מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים קקאו ומערבבים.
4. מוסיפים סוכר ומקציפים עד לאחידות (אפשר במיקסר ידני).
5. מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם, ומערבבים.
6. מוסיפים תמצית וניל וגבינה, וממשיכים לערבב לקבלת בלילה אחידה.
7. מוסיפים את הקמח והמלח ומקפלים פנימה בעדינות.
8. מקפלים פנימה גם את האגוזים, יוצקים את הבלילה לתבנית המשומנת ומשטחים.
9. אופים כ-35 דקות, עד שהבלילה מתייצבת, ומצננים כ-5 דקות.
10. יוצרים 20 גומות בעוגה בעזרת ידית של כף עץ (עד שמגיעים לתחתית).
11. מכינים את המילוי: ממיסים יחד במיקרו שוקולד מריר ושמנת מתוקה (שוב, בפולסים של 20 שניות) ומערבבים עד להמסה.
12. מתחילים למלא את הגומות בעזרת כף. המילוי מעט נספג, אז ממשיכים וממשיכים עד שהגומה מתמלאת לגמרי.
13. מגישים בטמפרטורת החדר בתוספת של קצפת רכה (חבילת שמנת מתוקה מוקצפת עם שתי כפות סוכר).
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגת בראוניז עם גומות שוקולד