עוגת בראוניז - פרוסה (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
עוגת בראוני - המוצר המוגמר | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

עוגת בראוני עם גומות של שוקולד

תבנית: פאי מתפרקת 24 משומנת

המרכיבים:

עוגת בראוניז - 85 גרם שוקולד (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
הנה. 85 גרם שוקולד זה ככה | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים
85 גרם שוקולד מריר קצוץ (ראו תמונה)
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
45 גרם (1/2 כוס) קקאו
250 גרם (1/4 1 כוסות) סוכר
3 ביצים גדולות
2 כפיות תמצית וניל טובה
85 גרם (5 כפות) גבינת שמנת (לא להשתמש בגבינה רזה)
65 גרם (1/2 כוס) קמח
1/4 כפית מלח110 גרם (1 כוס)אגוזי מלך או פקאן, קלויים וקצוצים גס

למילוי השוקולד:
60 גרם שוקולד מריר
80 מ"ל (1/3 כוס) שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-165 מעלות.

2. ממיסים יחד במיקרו שוקולד מריר וחמאה (בפולסים של 20 שניות), ומערבבים עד המסה מלאה.

3. מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים קקאו ומערבבים.

4. מוסיפים סוכר ומקציפים עד לאחידות (אפשר במיקסר ידני).

5. מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם, ומערבבים.

6. מוסיפים תמצית וניל וגבינה, וממשיכים לערבב לקבלת בלילה אחידה.

עוגת בראוניז - מוסיפים את הביצים (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
עוגת בראוני. מוסיפים את הביצים אחת אחת | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים
עוגת בראוניז - מוסיפים את הגבינה (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
ועכשיו את הגבינה | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

7. מוסיפים את הקמח והמלח ומקפלים פנימה בעדינות.

8. מקפלים פנימה גם את האגוזים, יוצקים את הבלילה לתבנית המשומנת ומשטחים.

עוגת בראוניז - מקפלים את האגוזים (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
מוסיפים את האגוזים | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים
עוגת בראוניז בדרך לתנור (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
והיידה לתנור | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

9. אופים כ-35 דקות, עד שהבלילה מתייצבת, ומצננים כ-5 דקות.

10. יוצרים 20 גומות בעוגה בעזרת ידית של כף עץ (עד שמגיעים לתחתית).

עוגת בראוניז - יוצרים גומות (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
ככה יוצרים את הגומות | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים
עוגת בראוניז - ממלאים את הבארות בשוקולד (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
וככה ממלאים אותן | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

11. מכינים את המילוי: ממיסים יחד במיקרו שוקולד מריר ושמנת מתוקה (שוב, בפולסים של 20 שניות) ומערבבים עד להמסה.

12. מתחילים למלא את הגומות בעזרת כף. המילוי מעט נספג, אז ממשיכים וממשיכים עד שהגומה מתמלאת לגמרי.

13. מגישים בטמפרטורת החדר בתוספת של קצפת רכה (חבילת שמנת מתוקה מוקצפת עם שתי כפות סוכר).

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגת בראוניז עם גומות שוקולד

>> בשבוע שעבר התפנקנו עם עוגת תפוזים
>> רוצים להתעדכן בהמלצות למתוקים על בסיס יומיומי? הצטרפו לקבוצה שלנו בפייסבוק