איך שלא נהפוך את זה, אנחנו תמיד נגיע בסוף לחביתה, טוסט או דגנים עם חלב לארוחת ערב, ונתלונן על חוסר הגיוון באוכל. כשאומרים שחשוב לא לתת לעצמנו להיבלע בשגרה המשמימה, הכוונה היא לאו דווקא לטיסה לחו"ל, אלא יותר מהפרטים הקטנים בחיים. חשוב לתת לארוחת הערב מקום וערך, לגוון, לקרב בין בני המשפחה, ובעיקר שיהיה טעים. הנה כמה דרכים בהן נוכל להפוך את הארוחה למקורית ומהנה.
1. בופה עם טוויסט. כשארוחת הערב מגיעה במטבלים זו הופכת להיות חגיגה לעיניים, וגם לבטן. הסוד הוא בעיקר בגיוון מרכיבי הארוחה. את פרוסת הלחם או הפיתה הטרייה אפשר להחליף בפיתה קראנצ' שמשתלבת היטב עם כל ממרח, ונותנת קריצה מעניינת למרקם הארוחה. הגיוון יכול לבוא לידי ביטוי גם בגזרת המטבלים: גבינה לבנה או קוטג' עם פפריקה מתוקה, שמנת מעורבבת עם שום כתוש או זעתר (תלוי בגיל ובבלוטות הטעם) אבוקדו עם בצל ירוק, טונה עם מיונז ועירית.
2. מסעדת הבית. כדי להפוך את ארוחת הערב למעין משחק משעשע, אפשר לכתוב על דפים או שמיניות בריסטול את "תפריט הבית" ובו לפרט את האופציות השונות לארוחת הערב ולתת לילדים לקשט את התפריטים (האפשרויות יכולות להיות בדיוק מה שהתכוונתם לאכול באותו הערב), בהנחה שהילדים יודעים כבר לקרוא (אם לא, אפשר פשוט לצייר את המאכלים יחד איתם), אפשר לשחק משחק תפקידים, ולתת להם להיות הסועדים במסעדה שמזמינים ברשמיות מהתפריטים, וההורים יהיו המלצרים. אפשר כמובן גם להתחלף, ולתת לילדים להגיש את ארוחת הערב לשולחן.אחרי שהילדים כבר הלכו לישון, או אם אין ילדים בבית, אפשר להפוך את הארוחה לזירה רומנטית עם קריצה שובבה. לערוך שולחן מדוגם: להוציא את הכלים החגיגיים מהארון, מפה לבנה וכוסות יין (או כוסיות צ'ייסר למיטיבי לכת) לשים מוזיקה נעימה ברקע, נרות, ולהתיישב לשולחן בלבוש חגיגי. ככל שהארוחה תתקדם ובקבוק היין יתרוקן, אפשר לשחק איתו "אמת או חובה"? המשחק הזה בהחלט יחמם את האווירה ויגביר את האינטימיות. אם תרצו, אפשר לוותר במהלך המשחק על חלק מפריטי הלבוש, או על כולם.
3. ארוחת ביס. האוכל הוא עניין מרכזי בתרבות הישראלית, ובישראל, לא משנה מה אנחנו אוכלים, אנחנו אוהבים את זה בגדול, כמו באמריקה. אבל האמת הפשוטה היא שאם אנחנו רוצים להיות טובים למערכת העיכול שלנו, אין צורך להעמיס עליה יותר מדי, בטח שלא בערב. רצוי לשים בצלוחיות קטנות שפע של ירקות ומטבלים שונים: סלט טונה, יוגורט, עגבניות שרי, גבינות, אבוקדו. בדומה למיני כריכונים שמגישים בבופה באירועים שונים, נוכל להכין כאלו בבית. למרוח על באגט או פיתה קראנץ' ממרח טעים או שילוב של כמה ממרחים, עגבנית שרי מנצנצת מעל ולאכול את הביס המושלם.
4. משנה מקום. מיקום הארוחה יכול גם הוא להפוך לחוויה נעימה. אם אתם גרים בקרבת גן שעשועים או פארק, אפשר לארוז את הארוחה בקופסאות פלסטיק, סלט ביצים, קלחי תירס, ירקות חתוכים, גבינות קשות ורכות ושקית קרקר קראנצ'. לפרוש מחצלת, לתת לילדים להשתולל ולהשתעשע במתקנים, ולהגיע רעבים לפיקניק המשפחתי. ארוחה כזו יכולה בהחלט לתפוס כיוון רומנטי, כששני מבוגרים יוצאים עם כל המארז לדייט בפארק בשקיעה או בשעות החשיכה.
5. חם וקראנצ'י. למעט יולי-אוגוסט או ימים חמים במיוחד אפשר להגיש ארוחת ערב חמה מדי פעם. מרק ירקות, או מרק כתום הם קלים מאוד להכנה, משביעים ומלאים בוויטמינים. מה גם שעיכול של ירקות מבושלים הוא קל ונח יותר למערכת העיכול ולכן מתאים יותר כארוחת ערב לפני השינה. אפשר לוותר על הבאגט או פרוסת הלחם המסורתית שמונחת ליד המרק ולשדרג אותו למרק קראנץ', לטבול פיתה קראנץ' במרק, או לפורר אותה לפירורים מעל המרק, ולתת לילדים לזלול. הטעם הקראנצ'י משדרג כל מאכל, ולכן כדאי לנסות לפזר פירורי קראנץ' מעל סלט ירקות, פיצות ביתיות, פשטידות, לאזניות, ודייסות.
6. השתתפות פעילה. חשוב לתת לילדים תחושה של נחיצות וערך בבית, אפשר להזמין אותם להיות שותפים פעילים בהכנת ארוחת הערב, בין אם מטגנים חביתה, פנקייק, או מורחים שכבות של מילוי על עלי לזניה, גם אם זה אומר שיהיה קצת יותר לכלוך, הילדים ייהנו מהעשייה, התהליך והתוצאה, ויהיו הרבה יותר סקרניים לטעום את התוצאה הסופית של הארוחה שהם עצמם הכינו.
7. לביבות או לא להיות. חשוב לחשוף ילדים בגילאים צעירים למגוון של טעמים ומאכלים, כדי שלא יתקבעו על תפריט מצומצם של מזונות ובעיקר לחשוף אותם לירקות שונים. לביבות הן דרך מצוינת לשלב ירקות בארוחת הערב, עם תוספות כמו גבינות. מנעד האפשרויות רחב: לביבות טונה, לביבות גבינה, תפוחי אדמה, לביבות בטטה, כרובית או ברוקולי, ולביבות תירס.
8. ארוחה עם הידיים. יש תרבויות שמקדשות את הקשר הבלתי אמצעי עם המזון והאכילה בידיים, ורק כשיוצא לנו לבקר במקומות הללו, גם אנחנו זוכים ליהנות. רוב הזמן אנחנו אוכלים כמו בורגנים עם סכו"ם ומפספסים את החגיגה החושנית סביב הארוחה, ואולי גם קצת את הטעם, כי כשאוכלים בידיים הטעם תמיד משתבח. לכן, לא צריך לחכות עד הנסיעה הבאה למזרח הרחוק כדי ליהנות מהחגיגה, אפשר מדי פעם להחליט שהערב משאירים את הסכו"ם במגירה ואוכלים רק עם הידיים. מניחים על השולחן גבינות, טחינה, אבוקדו ומנגבים עם באגט או פיתה קראנץ' שהמרקם הקריספי שלהם משאיר טעם של עוד.
9. ארוחה בחשכה. ארוחת ערב יכולה להפוך לחוויה חושית במיוחד. אחרי שמגישים את הארוחה לצלחות, לא צריך להמתין להפסקת חשמל ואפשר פשוט לכבות את האורותולאכול בחושך (כמובן ללא סכינים חדות על השולחן). מעבר לגלגולי צחוק שיישמעו בשולחן, החושך ייצר אווירה מאוד מיוחדת, חוש השמיעה יהפוך ליותר דומיננטי ופשוט תקשיבו יותר למי שנמצא אתכם. אם השהייה בחושך מעיקה עליכם, אפשר גם להניח נרות על השולחן ושהם יהיו מקור האור היחיד בבית. כך תיווצר אינטימיות גדולה סביב השולחן, שחסרה לנו ביומיום, לא רק עם בן הזוג אלא גם עם הילדים שלנו. מיותר לציין שטלפונים סלולאריים הם מחוץ לתחום. השקיטו את הטלפון והרחיקו אותם מכם, כדי שתוכלו להתמסר לחלוטין לארוחה ולילדים.
10. ביצה בקן. פראפראזה של הפיצה על הפיתה. כל מה שצריך לעשות זה להוציא את החלק העליון של הפיתה ולהשאיר קצוות. למרוח רסק עגבניות או קטשופ, לשים בצל או שום, להניח פרוסת גבינת מוצרלה או צהובה, לשבור מעל ביצה, ולהוסיף טונה או זיתים או פטריות (מה שאוהבים). מכניסים את זה לתנור לחום בגובה 180 מעלות למשך 10 דקות (או עד שהביצה נראית מוכנה) משאירים על הגריל לעוד מספר דקות ומוציאים.