מרכיבים:
24 יחידות דפי אורז בקוטר 24 ס''מ
חבילת גבינת תבור של משק צוריאל
250 גרם בולגרית קלאסית 5% של משק צוריאל
ביצה אחת
2 פחיות רסק עגבניות של mutti
8 שיני שום – קלופות ופרוסות דק
צרור עלי בזיליקום – שטופים וקצוצים
100 גר גבינת פרמז'ן מגוררת
חבילת עלי תרד - שטופים
מלח
פלפל שחור גרוס
כפית סוכר
5 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את רסק העגבניות יחד עם השום, בזיליקום, שמן זית, סוכר, מלח ופלפל שחור גרוס.
2. מערבבים בקערה נפרדת את גבינת התבור עם מחצית מהגבינה הבולגרית , מחצית מגבינת הפרמז'ן והביצה לקבלת מסה אחידה.
3. מורחים בתבנית עגולה בקוטר 30 ס''מ רבע מכמות רוטב העגבניות ומניחים מעל 4 דפי אורז כך שיכסו את תחתית התבנית.
4. מפזרים מעל דפי האורז שליש מתערובת הגבינות , מעל מפזרים מעט עלי תרד וסוגרים עם עוד 4 דפי אורז.
למתכונים נוספים של משק צוריאל, לחצו כאן
5. חוזרים על פעולה זאת כך שמתקבלות שלוש שכבות של גבינה והשכבה האחרונה היא של רוטב העגבניות.
6. מכניסים את הלזניה לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות לחצי שעה.
7. מוציאים מן התנור, מפוררים את יתרת הבולגרית והפרמזן ואופים חמש דקות נוספות.
8. מצננים כשעה ופורסים.