מחבת בקוטר 26 ס''מ עם ידית מתכת מותאמת לתנור
מרכיבים:
250 גרם גבינה צפתית קלאסית 5% של משק צוריאל
50 גרם חמאה טרה
3 כפות שמן זית
2 בטטות גדולות – שטופות, קלופות וחתוכות לקוביות בגודל 3 ס"מ
חבילת פטריות פורטובלו - חתוכות לרבעים
5 ענפי טימין שטופים (רק העלים)
5 שיני שום – קלופות ופרוסות דק
מלח
פלפל שחור גרוס
חבילת בצק עלים מופשר במקרר
למתכונים נוספים של משק צוריאל, לחצו כאן
אופן ההכנה:
1. מחממים במחבת את החמאה עם שמן הזית, מוסיפים את הבטטות, מתבלים במעט מלח ופלפל שחור ומטגנים עד שהבטטות מזהיבות מעט.
2. מוסיפים את השום, הפטריות, מטגנים חמש דקות נוספות ומורידים מהאש.
3. מרדדים מעט את בצק העלים, מניחים על המחבת וחותכים את השוליים המיותרים בעזרת סכין קטנה.
4. יוצרים חורים בבצק בעזרת מזלג ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך כחצי שעה או עד שהבצק משחים לחלוטין.
5. הופכים את הטארט על צלחת הגשה ומגררים מעל את הצפתית.