שבוע חדש בפתח ואנחנו עדיין באווירת חג, על אף הימים הלא פשוטים שעוברים עלינו. אין דרך טובה יותר לפתוח שבוע כזה מאשר עם ארוחת בוקר מפנקת, אבל לא כזו של חביתה, סלט וקוטג' - אלא מקורית ויצירתית. השפית רותי רוסו הגיעה לתוכנית ישראל מבשלת יחד (ראשון, 12:00 בקשת 12) ולימדה אותנו להכין אחת כזאת - ואלה המתכונים המלאים.

חלת שום

1 חלה רגילה, לחם אחיד או בגט

1 צרור פטרוזיליה

כמה ענפים של תימין (רק עלים)

כמה ענפים של אורגנו, טרי או יבש (רק עלים)

4 שיני שום

1 כוס שמן זית

מוצרלה מגוררת

 

 אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. קוצצים את כל עשבי התיבול והשום ומערבבים עם שמן הזית.
  3. פורסים את הלחם כמעט עד הסוף (משאירים את הפרוסות מחוברות), ומורחים את תערובת השמן והשום מלמעלה ובתוך החריצים. מפזרים מוצרלה.

סוגרים את הלחם בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור ל-15 דקות.

טחינה אדומה

3 פלפלים אדומים (או פלפלים אדומים קלויים קנויים)

2 שיני שום

מיץ לימון

עלי תימין

פפריקה מעושנת

טחינה

מים קרים

מלח

 

אופן ההכנה:

  1. אם משתמשים בפלפלים טריים - קולים אותם על להבה גלויה, מעבירים לקערה ומכסים בניילון עד שמתקרר. מקלפים.
  2. שמים את כל החומרים במעבד מזון וטוחנים. מתקנים תיבול.

טוסט ירקות צלויים וביצת עין ורוטב סרירצ'ה

4 פרוסות לחם טרי, עדיף שאור או דגנים, קלויות

מעט שמן

4 ביצים

מלח

פלפל שחור

רוטב סרירצ'ה או רוטב צ'ילי איכותי

 

לממרח הירקות הצלויים:

כרובית

ראש ברוקולי

שמן זית

מלח

פלפל שחור

שום

קליפת לימון מגוררת

 

אופן ההכנה:

  1. מתחילים עם הירקות הצלויים: מחממים תנור לחום גבוה עליון. מפרידים לפרחים את הכרובית והברוקולי, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל וצולים עד להשחמה. מצננים. אפשרות נוספת: שמים את הירקות במחבת ומוסיפים מעט מים. מבשלים לריכוך.
  2. מכניסים למעבד מזון את הירקות, עוד קצת שמן זית, שום, מלח, פלפל וקליפת לימון.
  3. מחממים שמן במחבת נון סטיק טובה וחמה מאוד. שוברים לתוכה בזהירות את הביצים וממליחים היטב. מטגנים את הביצים - עדיף רק מצד אחד, אבל אפשר להפוך אותן לכמה שניות גם לצד השני. מסירים מהאש ומעבירים לצלחת.

מורחים על כל פרוסת לחם מממרח הירקות ומוסיפים ביצת עין אחת. זולפים מעל מעט או הרבה רוטב סרירצ'ה או צ'ילי ואוכלים מיד.

 

פנקייק גבינה

3 כפות קמח

2 כפות מסקרפונה

3 ביצים

מעט שמן לטיגון

 

לרוטב:

פירות יער קפואים

קצת סוכר

להגשה:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

 

  1. מערבבים את החומרים.
  2. מחממים מחבת, משמנים קלות ויוצקים כמות של רבע כוס בכל פעם (טיפ: כדאי להשתמש בכוס מידה כדי לקבל פנקייקס בגודל אחיד). הופכים ומעבירים לצלחת.
  3. מחממים מחבת נוספת ומרתיחים את פירות היער עם קצת סוכר (או ריבה). מבשלים עד שהסוכר נמס.
  4. מסדרים את החביתיות בצלחת, מוסיפים קצת רוטב פירות יער ואבקת סוכר ומגישים.