מדי צהריים השפים המובילים בישראל מגיעים לבשל לכם ארוחת צהריים טעימה וקלה להכנה בתכנית ישראל מבשלת יחד, והפעם השף חיים כהן חזר אלינו בתפריט משודרג. אם גם אתם שוברים את הראש מדי יום מה לבשל לבני המשפחה, קחו השראה מכהן, שבישל ממטבח ביתו בשידור חי את המנות הבאות.

 

תבשיל פסטה עגבניות וירוקים

פסטה, איזו שיש

שיני שום לפי הטעם 

10 עגבניות מגי או קופסה גדולה של עגבניות שרי

צ׳ילי ירוק או אדום לפי הטעם

קופסה אפונת גינה (אפשר קפואה) 

שמן זית

קופסה שעועית רחבה ירוקה 

2-3 ראשי ברוקולי

פרמזן או גרנה פדנו, להגשה

  1. מקלפים וחותכים את השום, וחותכים את העגבניות ל-4-6 פלחים (אם משתמשים בעגבניות שרי חוצים אותן). פורסים דק את הצ'ילי.
  2. אם משתמשים באפונה טרייה, מפרידים את האפונים מהקליפה ושומרים בצד את הקליפות. אם משתמשים באפונה קפואה רק שוטפים אותה מתחת לזרם מים.
  3. מחממים מחבת עם שמן זית, ומוסיפים את השום והצ'ילי. מוסיפים גם את העגבניות ומבשלים כ-10 דקות. דולים את הקליפות החוצה.
  4. בינתיים מרתיחים סיר עם מי מלח לפסטה.
  5. חותכים את השעועית לחלקים באורך של הפסטה ומקלפים את הברוקולי.
  6. מוסיף למחבת את האפונה והשעועית הירוקה.
  7. כשהמים של הפסטה רותחים, מכניסים את הפסטה וגם את הברוקולי המקולף. מבשלים 9-11 דקות.
  8. מסננים ומוסיפים את הפסטה והברוקולי לתבשיל העגבניות. מערבבים, מתקנים תיבול ומגישים עם פרמזן או פרנה פדנו.

 

מתכונים מהתכניות הקודמות של ישראל מבשלת יחד:

>> כל המתכונים של אהרוני

>> כל המתכונים של חיים כהן

 

קציצהמבורגר

800 גרם בשר טחון

בצל בינוני

שמן רגיל או זית או זרעי ענבים

צרור פטרוזיליה, קצוץ

ביצה

מלח

פלפל שחור

2 פרוסות לחם

לחמניות המבורגר, או שתי פרוסות לחם או לחמנייה

טחינה או עמבה (מי שלא אוהב יכול להחליף במיונז)

עגבנייה, פרוסה

מלפפון חמוץ, פרוס

  1. קוצצים את הבצל קטן ומטגנים עד שהופך לשקוף.
  2. מערבבים בקערה את הבשר, הפטרוזיליה, הביצה והתבלינים.
  3. טובלים שתי פרוסות לחם במים עד לריכוך, סוחטים ומוסיפים רק את הרך של הלחם לתערובת. מוסיפים גם את הבצל המטוגן ומערבבים.
  4. יוצרים מהתערובת 4 קציצות גדולות ומטגנים משני הצדדים.
  5. חוצים את הלחמניות. מורחים משני הצדדים טחינה ועמבה, מסדרים מלפפון חמוץ ועגבנייה ומניחים את ההמבורגר. מועכים היטב ומגישים.

אפשרות נוספת היא לקצוץ את הקציצות המוכנות ולפזר מעל הפסטה מהמתכון הקודם.