כמו מדי יום, גם הפעם אחד מהשפים המובילים בישראל הגיע לתוכנית "ישראל מבשלת יחד" (13:00 בקשת 12) - הפעם היה זה תומר אגאי, שף מסעדת "סנטה קתרינה" בתל אביב שהכין לצד ריטה גולדשטיין מנות חגיגיות שכיף לפתוח איתן את השבוע. המתכונים המלאים:

קיבנייה - טרטר בקר

המרכיבים:

80 גרם פילה בקר טרי, קצוץ דק בסכין

1 כף בורגול דק

2 כפות חומץ בלסמי לבן

2 כפות שמן זית

1 כף בצל סגול קצוץ

1 כף עגבניות טריות מרוסקות, מסוננות מהנוזל

1 כף קישוא קצוץ דק (החלק החיצוני, לא הליבה עם הגרעינים)

מלח

פלפל שחור גרוס

 

להגשה:

פיתה אחת

שמן זית

2 כפות חרדל דיז'ון

2 כפות בלסמי לבן

מעט מיץ לימון

בצל ירוק קצוץ

פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

  1. משרים בורגול במים רותחים לרבע שעה עד ריכוך.
  2. מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה ומתבלים במלח ופלפל גרוס. יוצרים 8 קציצות קטנות עגולות ושטוחות.
  3. קורצים 8 עיגולים מהפיתה, מורחים בשמן זית וחורכים מעט בתנור על גריל.
  4. מערבבים את החרדל והבלסמי עם מעט לימון.
  5. מטפטפים את הרוטב על הצלחת, מסדרים את עיגולי הפיתה החרוכים ועליהם את הקציצות מתערובת הבשר החי.
  6. מקשטים בבצל ירוק, שמן זית ופלפל שחור גרוס.

אלבונדיגאס - תבשיל קציצות ברוטב עגבניות ושעועית ירוקה

המרכיבים:

לקציצות:

300 גרם בשר טחון מצלעות בקר

200 גרם בשר טחון מטלה

250 גרם בצל קצוץ

פרוסה של חלה או לחם לבן, מגוררת בפומפייה

ביצה טרופה

10 עלי סלרי בהירים, קצוצים

כפית נענע יבשה

כפית כמון

מלח

 

לרוטב:

5 עגבניות מגי בשלות (או כל עגבנייה בשלה אחרת), חתוכות לקוביות גסות

3 כפות שמן זית

3 שיני שום, פרוסות

פלפל ירוק חריף

1 פלפל שושקה או גמבה

כפית פלפל צ'ומה או אריסה

כף רסק עגבניות

כפית כמון

מלח

מיץ מחצי לימון

200 גרם שעועית ירוקה (עדיף טרייה)

מעט עלי סלרי לסגירת התבשיל

 

לטיגון הקציצות:

קמח

שמן

 

אופן ההכנה:

  1. הקציצות: מערבבים את כל החומרים ולשים עד לקבלת מסה הומוגנית. יוצרים קציצות של 50 גרם כל אחת.
  2. לרוטב: מטגנים את השום, הפלפל הירוק והשושקה על מחבת רחבה 3-4 דקות, עד להזהבה נעימה של השום.
  3. מוסיפים את הפלפל צ'ומה, רסק העגבניות והכמון ממשיכים לטגן עוד דקה. מוסיפים את העגבניות, מעט מלח, מיץ לימון וחצי כוס מים, מביאים לרתיחה ומבשלים 20 דקות בלי מכסה.
  4. מתקנים תיבול ומצמצמים את הנוזלים עד לקבלת טעם מרוכז.
  5. מצפים את הקציצות בקמח ומטגנים עד להזהבה.
  6. מכניסים את הקציצות המטוגנות לרוטב ומבשלים עוד 10 דקות. מוסיפים את השעועית והסלרי ומבשלים עוד 5 דקות.

עלי סיגר ממולאים באגוזים, תמרים ומרווה

המרכיבים:

5 עלי סיגר

100 גרם אגוזי מלך קלויים

5 תמרי מג'עול

150 גרם דבש

מיץ מליים אחד (לימון ירוק)

ענף תימין או מרווה (עלים בלבד)

שמן לטיגון

ביצה טרופה

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את האגוזים והתמרים במעבד מזון.
  2. מוסיפים שליש מכמות הדבש.
  3. הסירופ: מערבבים את שאר הדבש עם מיץ הליים והתימין.
  4. ממלאים את הסיגרים.
  5. מטגנים את הסיגרים בשמן עמוק, מוציאים וסופגים את השמן העודף.
  6. מניחים על צלחת וזולפים את הסירופ.