רגע לפני ליל הסדר, שאולי יהיה שונה השנה מכל מה שהכרנו עד היום - אבל עדיין יהיה לא פחות חגיגי, השף ישראל אהרוני הגיע לתכנית ישראל מבשלת יחד (קשת 12) כדי לתת השראה למנות טעימות, חגיגיות וקלות להכנה שאפשר גם להכין סתם ככה ולא דווקא לקראת החג. הפעם אהרוני מכין לנו קציצות עוף עם כרובית ומרווה ואורז חגיגי, וזה המתכון המלא:
קציצות עוף עם כרובית ומרווה ברוטב לימוני
המצרכים:
לקציצות
חצי קילו פרגיות טחונות
חצי קילו כרובית טרייה, מופרדת לפרחים
1 בצל, קלוף
3 שיני שום
צרור פטרוזיליה קצוץ
5 עלי מרווה, קצוצים דק
1 כף קליפת לימון מגורדת
2 ביצים
חצי כפית אגוז מוסקט
מלח
פלפל שחור טחון טרי
מעט נענע קצוצה
לציפוי לטיגון
קמח מצה
שמן
לרוטב
3 כפות שמן זית
6 עלי מרווה
חצי פלפל ירוק חריף, קצוץ דק
2 שיני שום, פרוסות
כף גרגירי שומר
כפית כורכום
שליש כוס מיץ לימון סחוט טרי
5 כוסות מים
מלח
פלפל שחור טחון טרי
חצי שקית אפונה קפואה
אופן ההכנה:
1. מרסקים במעבד מזון את הכרובית יחד עם הבצל, השום והפטרוזיליה עד לקבלת למרקם פירורי (כדאי לעשות את זה בשתי נגלות).
2. מערבבים את תערובת הכרובית עם העוף הטחון ושאר החומרים.
3. צרים מהתערובת כדורים יפים, טובלים בקמח מצה ומטגנים בשמן רק עד להזהבה.
4. הרוטב: מחממים בסיר רחב ושטוח את השמן ומטגנים את המרווה, הפלפל הירוק והשום.
5. מוסיפים את כל חומרי הרוטב למעט האפונה, ומביאים לרתיחה.
6. מכניסים פנימה את הקציצות בשכבה אחת. מביאים שוב לרתיחה ומבשלים מכוסה, על להבה בינונית כחצי שעה. במהלך הבישול הופכים את הקציצות, כדי שיספגו מהרוטב.
7. 10 דקות לפני סוף הבישול מוסיפים את האפונה.
אורז חגיגי
המרכיבים:
2 כוסות אורז לבן מבושל
4 כפות שמן זית
1 בצל אדום קצוץ
3 מקלות סלרי קצוצים
קישוא חתוך לקוביות
מלח
פלפל גרוס
כוס אפונה קפואה
2 בצלים ירוקים קצוצים
נענע קצוצה
מעט מיץ לימון טרי
קליפה מגורדת מלימון אחד
אופן ההכנה:
1. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת. מוסיפים בצל, סלרי וקישוא ומטגנים 3 דקות.
2. ממליחים ומפלפלים ומוצאים מהמחבת.
3. מוסיפים למחבת את 2 כפות השמן הנותרות ומטגנים את האורז כ-2 דקות.
4. מחזירים את הירקות, מוסיפים אפונה, בצל ירוק ונענע ומערבבים.
5. מוסיפים מיץ וקליפת לימון ומערבבים שוב.