אנחנו רגילים לראות אותה כשופטת במאסטר שף - אבל מיכל אנסקי היא כמובן גם אשפית במטבח. אנסקי הגיעה לראשונה לתכנית ישראל מבשלת יחד (12:00 בקשת 12) ובישלה בשידור חי ממטבח ביתה ארוחה מפוארת שכוללת שוקרוט, עוף ואפילו מרציפנים לקינוח. המתכונים המלאים:

ציר ירקות

שורש סלרי, חתוך

שורש פטרוזיליה, חתוך

גזר, חתוך

קישוא

סלרי עלים

פטרוזיליה עלים

אופן ההכנה:

מביאים לרתיחה מים, מוסיפים את הירקות חתוכים ומבשלים לפחות רבע שעה.

** להכנת ציר אפשר להשתמש בכל ירק שנשאר בבית. אם רוצים אותו יותר מתוק אפשר להוסיף בטטה. רצוי רק לא להוסיף תפוח אדמה כי הוא מעכיר את הצבע של הציר.

** אפשר להקפיא את הציר המוכן.

שוקרוט

4-5 תפוחי אדמה

מעט שמן חמניות

חבילת נקניקיות

קופסת שימורי כרוב כבוש

ציר ירקות או מים רותחים

מלח

פלפל שחור

קימל

אופן ההכנה:

  1. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות. מבשלים בסיר נפרד עד לריכוך.
  2. פורסים את הנקניקיות.
  3. מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הנקניקיות עד להשחמה. מוסיפים שימורי כרוב, 2 מצקות של ציר ירקות או מים רותחים ותבלינים.
  4. מוסיפים את תפוחי האדמה הרכים לתבשיל. מבשלים עוד כ-15 דקות.

 

עוף אדום

6 כרעיים או פולקעס

300 גרם דלעת

3 בטטות

ריבת משמשים (או כל ריבה אחרת)

קטשופ

סויה

צ'ילי מתוק

סילאן, דבש או סירופ מייפל

שמן זרעי דלעת או שמן זית

תערובת לתיבול עוף

תימין יבש

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  2. קולפים את הדלעת והבטטות וחותכים לקוביות.
  3. מערבבים את כל שאר החומרים לקבלת משרה ומכניסים פנימה את העוף, הבטטות והדלעת.
  4. מעבירים לתבנית, מכסים וצולים בתנור 35 דקות. מסירים את הכיסוי וצולים עוד 10 דקות, להשחמה.

 

מרציפנים

200 גרם שקדים ללא קליפה, גרוסים או טחונים

100 גרם אבקת סוכר

כפית מיץ לימון

תמצית שקדים, מי זהר או מי ורדים

שוקולד 40 אחוז מוצקי קקאו ומעלה

חמאת בוטנים

אופן ההכנה:

  1. טוחנים את השקדים, אבקת הסוכר, הלימון ותמצית השקדים במעבד מזון במשך 4 דקות, עד שנוצר כדור.
  2. ממשכים לעבד ביד על משטח נקי, ויוצרים גליל.
  3. חותכים את הגליל ומעצבים כדורים של 1 ס"מ.
  4. ממיסים את השוקולד על בן מארי.
  5. מייצרים בכל עיגול של מרציפן שקע וממלאים בחמאת בוטנים (רצוי באמצעות מזרק). סוגרים לכדור.
  6. טובלים בשוקולד המומס.