יום העצמאות כבר מאחורינו, ההקלות על הסגר בעיצומן אבל הדרישה לארוחות צהריים קלות להכנה, משביעות וטעימות עדיין בתוקף. למזלנו, אבי ביטון הגיע לתכנית ישראל מבשלת יחד (12:00 בקשת 12) כדי להכין כמה מנות שכדאי לאמץ כמו פולנטה תירס ופטריות ותבשיל פרגיות עם קוסקוס. המתכונים המלאים:

פולנטה תירס ופטריות צלויות

המרכיבים:

2 קופסאות תירס, מסוננות

רבע כוס חלב

30 גרם חמאה

מלח

חבילת פטריות, חתוכות לרבעים

3 כפות שמן זית

פרמזן לגירוד

 

אופן ההכנה:

  1. טוחנים את התירס במעבד מזון למחית (להיזהר לא לטחון יתר על המידה).
  2. מחממים בסיר קטן את התירס הטחון, חלב, חמאה ומלח. שמים בצד.
  3. צולים את הפטריות בשמן זית וממליחים.
  4. מסדרים את הפולנטה בצלחת, מפזרים מעל את הפטריות ומגררים פרמזן מלמעלה.

 

תבשיל מהיר של פרגיות עם קוסקוס ללא גלוטן

המרכיבים:

300 גרם פרגיות, חתוכות לקוביות

6 כפות שמן זית

מלח

4 שיני שום

פלפל חריף ירוק

3 עגבניות, קצוצות

כף רסק עגבניות

צרור כוסברה, קצוץ

 

לקוסקוס קמח תירס:

2 כוסות קמח תירס

3 כוסות מים

2 כפיות מלח

4 כפות שמן קנולה

 

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הפרגיות בשמן הזית כ-2 דקות וממליחים. מוסיפים שום, פלפל חריף ועגבניות ומבשלים 5 דקות.
  2. מוסיפים רסק עגבניות וכוסברה ומבשלים 3 דקות נוספות.
  3. הקוסקוס: מחממים בסיר קטן את המים, המלח והשמן. כשרותח מוסיפים את קמח התירס. מערבבים, מבשלים 5 דקות ומורידים מהאש. מחכים 15 דקות נוספות.
  4. מנפים בנפה של קוסקוס.
  5. מגישים את הקוסקוס עם תבשיל הפרגיות.

 

סטייק פרגית ערמונים ודבש תמרים

המרכיבים:

500 גרם סטייק פרגית

5 כפות שמן זית

מלח

פלפל שחור

10 שיני שום, שלמות

3 ענפי תימין

4 כפות דבש תמרים

6 פטריות, חתוכות לרבעים

חצי כוס מים

חבילת ערמונים

צרור בצל ירוק, קצוץ

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן זית במחבת, מתבלים את הפרגיות במלח ופלפל וצולים 2 דקות מכל צד.
  2. מוסיפים את כל המרכיבים פרט לבצל הירוק ומבשלים על להבה בינונית 6 דקות.
  3. מוסיפים את הבצל הירוק ומגישים.