אחרי אייל שני, חיים כהן וישראל אהרוני, הגיע תורו של שף אהוב נוסף להגיע לתכנית ישראל מבשלת יחד (12:00 בקשת 12) ולהכין לנו בשידור חי ארוחת צהריים שוברת שגרה. הפעם, אבי ביטון בישל לנו ממטבח ביתו קציצות טונה מרוקאיות, שווארמה וסלט כרובית. המתכונים המלאים:
קציצות טונה מרוקאיות
3 קופסאות טונה, מסוננות
6 כפות פירורי לחם
צרור כוסברה, קצוץ
1 בצל לבן, קצוץ דק
1 צרור פטרוזיליה, קצוץ
מלח
פלפל שחור
ביצה
5 שיני שום, כתושות
שמן, לטיגון
לרוטב:
רבע כוס שמן קנולה
10 שיני שום, כתושות
4 עגבניות, קצוצות
פלפל אדום חריף, פרוס דק
1 כף פפריקה מרוקאית
כפית כמון
צרור כוסברה, קצוץ
כף גדושה אריסה מרוקאית
כפית שטוחה כורכום
3 וחצי כוסות מים
אופן ההכנה:
- מערבבים את מרכיבי הקציצות ויוצרים כדורים במשקל כ-70 גרם כל אחד. מצננים להתייצבות.
- מטגנים את הקציצות בשמן חצי עמוק.
- הרוטב: מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את השום, העגבניות והפלפל. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.
- מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה. מכניסים את הקציצות אחת אחת ומבשלים 15 דקות.
סלט שווארמה
מצרכים (4 מנות):
500 גרם פרגיות
מלח דק
פלפל שחור
1 כף גדושה תבלין שווארמה
צרור כוסברה גדול, עלים בלבד
צרור שמיר גדול, עלים בלבד
צרור נענע גדול, עלים בלבד
צרור פטרוזיליה גדול, עלים בלבד
1 בצל סגול, פרוס דק
שמן זית
מיץ מחצי לימון
להגשה:
טחינה
סומאק
אופן ההכנה:
- צולים את הפרגיות בשלמותן על מחבת ומתבלים בתבלין שווארמה, במלח ובפלפל. מניחים בצד להצטננות.
- מערבבים בקערה את עשבי התיבול והבצל הסגול. מתבלים במלח, פלפל, שמן זית ומיץ לימון.
- פורסים דק את הפרגיות, מוסיפים לקערה ומערבבים.
- הרכבת המנה: מורחים טחינה בתחתית צלחת ההגשה.
- מניחים חופן סלט במרכז. מפזרים סומאק על הסלט ובשולי הצלחת ומגישים.
סלט כרובית
3 כוסות פרחי כרובית, קצוצים דק
6 כפות אגוזי לוז או מלך קצוצים
צרור עלי נענע, קצוצים
צרור בצל ירוק, קצוץ דק
צרור כוסברה או פטרוזיליה, קצוץ
רבע בצל סגול, קצוץ
12 משמשים מיובשים, פרוסים דק
לרוטב:
2 כפות דבש
5 כפות שמן זית
מיץ מלימון אחד
מלח
פרמזן מגוררת, להגשה
אופן ההכנה:
- קולים את האגוזים על מחבת בלי שמן.
- מערבבים את הכרובית עם עשבי התיבול, הבצל והמשמשים היבשים.
- מערבבים את החומרים של הרוטב, שופכים על הסלט ומערבבים היטב.
- מגררים פרמזן ומגישים.