השף יובל בן נריה ("מיאזאקי", "טאיזו") חזר לתוכנית נוספת של "ישראל מבשלת יחד" (12:00 בקשת 12) וגם הפעם הוא נתן לנו המון השראה להכנת ארוחה בהשפעת תאילנד, קמבודיה, וייטנאם וכל יתר מדינות המזרח. המתכונים המלאים:
סינטה בסגנון תאילנדי
מרכיבים (4 מנות):
2 פרוסות סינטה במשקל 150 גרם ובעובי שתי אצבעות כל אחת
מלח
פלפל שחור
כף שמן קנולה
2 כפות אורז יסמין
לרוטב:
4 יח' צ'ילי אדום, חתוך גס
2 שיני שום בינוניות, דפוקות
חצי כוס חומץ אורז
רבע כוס סויה בהירה
2 כפות סוכר לבן
מיץ מ-1 ליים קטן (או חצי לימון)
להגשה:
1 צ’ילי ירוק, ללא גרעינים, קצוץ לקוביות קטנות
1 צ’ילי אדום, ללא גרעינים, קצוץ לקוביות קטנות
1 שורש ג'ינג'ר בגודל אגודל, קלוף וקצוץ לקוביות קטנות
חופן עלי כוסברה (מופרדים מהגבעולים)
אופן ההכנה:
- מלהיטים מחבת על אש בינונית-גבוהה. מתבלים את הנתחים במלח ופלפל משני הצדדים.
- מוסיפים שמן למחבת וצולים את הנתחים כשתי דקות מכל צד. מניחים בצד להצטנן.
- מחממים סיר קטן על אש בינונית ומוסיפים את האורז. קולים תוך כדי ערבוב ְעד שצבעו נעשה חום בהיר. מניחים בצד.
- טוחנים את האורז בפולסים במעבד מזון לקבלת גרגירים עדינים.
- הרוטב: טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון לקבלת רוטב אחיד. מסננים.
- להגשה: פורסים את הנתחים לפרוסות דקות נגד תנועת הסיבים. מסדרים בצלחת.
- מפזרים מעל את קוביות הצ'ילים והג'ינג'ר, האורז הקלוי והכוסברה ובוזקים מהרוטב.
סלט אטריות ביצים ברוטב טחינה סינית
המרכיבים (4 מנות):
300 גרם אטריות ביצים
מלפפונים, חתוכים למקלות
בוטנים קלויים, קצוצים
צ’'ילי אדום, פרוס דק
חופן גדול של תפרחות ברוקולי, חלוט במי מלח כדקה
שומשום קלוי, לעיטור
לרוטב:
חצי כוס טחינה
4 כפות חמאת בוטנים
רבע כוס חומץ אורז
2 כפות דבש
רבע כוס רוטב סויה
כף וחצי שמן שומשום
שלושת רבעי כוס מים
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב עם כף או מטרפה עד לאיחוד המרכיבים.
- חולטים את האטריות לפי הוראות היצרן, מסננים ומערבבים עם מעט שמן, שלא יידבקו.
- מערבבים את האטריות עם הירקות והרוטב, מפזרים מלמעלה שומשום קלוי ואוכלים.
פאניר טיקה מסאללה
המרכיבים (4 מנות):
100 גרם חמאה
חצי כף זרעי חילבה
1 כף פפריקה חריפה
חצי כף גארם/בהרט/ראס אלחנות
חצי כף אבקת קארי צהוב
2 כפות סוכר
כף מלח
שמינית כוס חומץ אורז
4 כוסות עגבניות מרוסקות
1 רוטב עגבניות פסאטה
1 גבינת חלומי
להגשה:
שמנת חמוצה
אורז יסמין מוכן
אופן ההכנה:
- ממיסים חמאה בסיר קטן על אש נמוכה, מוסיפים את החילבה ומערבבים.
- נותנים לחילבה "להיפתח" טוב ומוסיפים את התבלינים הטחונים. אחרי שתי דקות מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים כדקה.
- מוסיפים את החומץ ומבשלים עד שנעלם הריח החמוץ החזק. מוסיפים את העגבניות ומבשלים עד שהרוטב מסמיך והטעם ה"טרי" של העגבניות נעלם.
- חותכים את החלומי לאצבעות קטנות ומסדרים על תבנית. מושחים במעט חמאה ומתבלים במלח. צולים בתנור על גריל עליון ב-280 מעלות כמה דקות, עד שמתקבל צבע יפה.
- מוסיפים לרוטב ומגישים לצד שמנת חמוצה ואורז יסמין.