יום העצמאות כבר כאן, ואיזו דרך טובה יותר יש לחגוג אותו מאשר עם ארוחת מנגל ישראלית קלאסית שכוללת קבב, מסבחה ושישליק. חיים כהן הגיע לתכנית ישראל מבשלת יחד (12:00 בקשת 12) לחגיגת יום העצמאות מיוחדת כדי להכין לנו את כל זה, והנה המתכונים המלאים:
קבב
המרכיבים:
עגבניות מגי, חצויות
בצלים
לקבב:
קילו בשר טחון לקבב
נענע טרייה
נענע יבשה
כוסברה
שמן זית
מלח
1 בצל, קצוץ
לבצק:
2 כוסות קמח
כוס מים
מלח
מעט סוכר
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- הבצק: לשים את מרכיבי הבצק כ-7 דקות במיקסר עם וו לישה. מכסים למנוחה.
- הקבב: מכניסים שליש מהבשר הטחון למעבד מזון עם נענע טרייה ויבשה, כוסברה, שמן זית ומלח. טוחנים לעיסה. מערבבים עם שאר הבשר הטחון ומוסיפים פנימה את הבצל.
- מכדרים מתערובת הקבב כדורים קצת יותר גדולים מכדור גולף.
- משמנים תבנית של עוגה בשמן זית ומסדרים בצפיפות את חצאי העגבניות, הבצל וכדורי הבשר.
- מרדדים את הבצק ומכסים את התבנית. צולים 5-7 דקות.
- הופכים כמו טארט טאטן, ומגישים.
מסבחה
המרכיבים:
חצי חבילה חומוס, מושרית ללילה
כפית מחוקה של אבקת אפייה
שן שום כתושה
טחינה עם גרגירי חומוס
שמן זית
לימון
צ'ילי ירוק
מלח
כמון
אופן ההכנה:
- מבשלים את החומוס עם אבקת האפייה כשעה, עד שמתרכך.
- מערבבים בקערה את הטחינה עם גרגירי החומוס ושן השום. מועכים את הגרגירים שבטחינה ומוזגים לצלחת. מוסיפים גרגירי חומוס מבושלים.
- יוצקים שמן זית ורוטב שמכינים מלימון, צ'ילי ירוק, מלח וקצת כמון.
סלט פלפלים עם גרגירי חומוס
המרכיבים:
סלט פלפלים
שמן זית
גרגירי חומוס שהושרו ללילה ובושלו עם אבקת סודה לשתייה
שמן זית
אופן ההכנה:
מערבבים את סלט הפלפלים הקלויים בקערה. מוסיפים גרגירי חומוס מבושלים ומתבלים בשמן זית.
שישליק
המרכיבים:
600 גרם פרגית
צרור כוסברה
נענע
פטרוזיליה
שום
בצל לבן
שמן זית
כורכום
כמון
פלפל צ'ילי ירוק
אופן ההכנה:
- טוחנים במעבד מזון כוסברה, נענע, פטרוזיליה, שום, בצל ושמן זית עם כורכום, כמון ופלפל צ'ילי.
- חותכים את הפרגיות ומשפדים על שיפודים. משרים במרינדה.
- צולים על פלנצ'ה עד שמוכן.