יום העצמאות כבר כאן, ואיזו דרך טובה יותר יש לחגוג אותו מאשר עם ארוחת מנגל ישראלית קלאסית שכוללת קבב, מסבחה ושישליק. חיים כהן הגיע לתכנית ישראל מבשלת יחד (12:00 בקשת 12) לחגיגת יום העצמאות מיוחדת כדי להכין לנו את כל זה, והנה המתכונים המלאים:

קבב

המרכיבים:

עגבניות מגי, חצויות

בצלים

 

לקבב:

קילו בשר טחון לקבב

נענע טרייה 

נענע יבשה

כוסברה

שמן זית

מלח

1 בצל, קצוץ

 

לבצק:

2 כוסות קמח

כוס מים

מלח

מעט סוכר

 

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  2. הבצק: לשים את מרכיבי הבצק כ-7 דקות במיקסר עם וו לישה. מכסים למנוחה.
  3. הקבב: מכניסים שליש מהבשר הטחון למעבד מזון עם נענע טרייה ויבשה, כוסברה, שמן זית ומלח. טוחנים לעיסה. מערבבים עם שאר הבשר הטחון ומוסיפים פנימה את הבצל.
  4. מכדרים מתערובת הקבב כדורים קצת יותר גדולים מכדור גולף.
  5. משמנים תבנית של עוגה בשמן זית ומסדרים בצפיפות את חצאי העגבניות, הבצל וכדורי הבשר.
  6. מרדדים את הבצק ומכסים את התבנית. צולים 5-7 דקות.
  7. הופכים כמו טארט טאטן, ומגישים.

 

 

מסבחה

המרכיבים:

חצי חבילה חומוס, מושרית ללילה

כפית מחוקה של אבקת אפייה

שן שום כתושה

טחינה עם גרגירי חומוס 

שמן זית

לימון 

צ'ילי ירוק

מלח

כמון

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את החומוס עם אבקת האפייה כשעה, עד שמתרכך.
  2. מערבבים בקערה את הטחינה עם גרגירי החומוס ושן השום. מועכים את הגרגירים שבטחינה ומוזגים לצלחת. מוסיפים גרגירי חומוס מבושלים.
  3. יוצקים שמן זית ורוטב שמכינים מלימון, צ'ילי ירוק, מלח וקצת כמון.

 

 

סלט פלפלים עם גרגירי חומוס

המרכיבים:

סלט פלפלים

שמן זית

גרגירי חומוס שהושרו ללילה ובושלו עם אבקת סודה לשתייה

שמן זית

 

אופן ההכנה:

מערבבים את סלט הפלפלים הקלויים בקערה. מוסיפים גרגירי חומוס מבושלים ומתבלים בשמן זית.

 

שישליק

המרכיבים:

600 גרם פרגית

צרור כוסברה 

נענע

פטרוזיליה

שום

בצל לבן

שמן זית

כורכום

כמון

פלפל צ'ילי ירוק

 

אופן ההכנה:

  1. טוחנים במעבד מזון כוסברה, נענע, פטרוזיליה, שום, בצל ושמן זית עם כורכום, כמון ופלפל צ'ילי.
  2. חותכים את הפרגיות ומשפדים על שיפודים. משרים במרינדה.
  3. צולים על פלנצ'ה עד שמוכן.