שופט "מאסטר שף" ו"MKR המטבח המנצח" חזר לתוכנית "ישראל מבשלת יחד", וגם הפעם יש לו כמה מתכונים מקוריים במיוחד: פסטה עם לב חציל, דג בחסה וקציצות פרסה שגם הקטנים ייהנו מהן. המתכונים המלאים.

קציצות פרסה

המרכיבים:

4 כרישות בינוניות, כולל החלק הירוק

2-3 ביצים

חצי עד שלושת רבעי כוס קמח מצה או פירורי לחם

מלח

פלפל לבן

שמן לטיגון

 

לרוטב יוגורט:

2 כוסות יוגורט

כף או 2 של נענע יבשה

שום כתוש, לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

 

  1. פורסים את הכרישה דק ומאדים כ-20 דקות בסיר אידוי. סוחטים מאוד מאוד.
  2. מעבירים את הכרישה למעבד מזון וטוחנים. מוסיפים ביצים, מלח פלפל ו,לבסוף קמח מצה/פירורי לחם, יוצרים קציצות ומטגנים.
  3. מערבבים את חומרי הרוטב ומגישים יחד.

פסטה לב חציל

המרכיבים:

2 חצילים טריים מאוד

שמן זית

שיני שום

1 קופסה של עגבניות מרוסקות

כף גדושה תרכיז עגבניות

שום

מלח

מרווה

1 חבילת פסטה יבשה פרפלאך (פפיון)

מוצרלה מגוררת

פרמזן מגורר

 

אופן ההכנה:

  1. מקלפים את החצילים ופורסים לפרוסות בעובי של כשלוש אצבעות. מברישים בשמן זית ואופים ב-150 מעלות כ-40 דקות.
  2. בינתיים מכינים רוטב עגבניות: קוצצים שום ומחממים במחבת עם שמן זית. מוסיפים עגבניות מרוסקות, מחית עגבניות, מלח ומרווה ומבשלים כ-5 דקות.
  3. מבשלים את הפסטה ומוסיפים לרוטב.
  4. מסדרים את פרוסות החציל בתבנית פיירקס. מניחים על כל חציל מהפסטה, מפזרים מוצרלה ופרמזן ומחזירים לתנור להקרמה.

דג בלב של חסה

המרכיבים:

4 פילה לברק טרי

שמן זית

מרווה

 

לחסה:

2 לבבות חסה לסלט קיסר, חצויים לאורך

כ-30 גרם חמאה

כמה כפות שמן זית

3-4 שיני שום, קצוצות

מלח

חצי כוס יין לבן

 

להגשה:

קרוטונים

פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

 

  1. מתבלים את הדגים במלח ומניחים בצד ל-3 דקות.
  2. צורבים את הדג בשמן זית.
  3. מכינים את החסה: מחממים במחבת שמן זית, חמאה ושום ומוסיפים את החסה. ממליחים מעט. מאדים כשתי דקות ומוסיפים יין לבן.
  4. מבשלים את הרוטב כמה דקות לצמצום ומוציאים את החסה לכלי הגשה.
  5. מפרקים את הדג בקערה לפלקים ומפזרים על החסה.
  6. מפזרים קרוטונים ופרמזן ומגישים.

** אופציית תיבול נוספת לדג: תערובת של כף מיונז, כף חרדל, אנשובי ולימון.