שופט "מאסטר שף" ו"MKR המטבח המנצח" חזר לתוכנית "ישראל מבשלת יחד", וגם הפעם יש לו כמה מתכונים מקוריים במיוחד: פסטה עם לב חציל, דג בחסה וקציצות פרסה שגם הקטנים ייהנו מהן. המתכונים המלאים.
קציצות פרסה
המרכיבים:
4 כרישות בינוניות, כולל החלק הירוק
2-3 ביצים
חצי עד שלושת רבעי כוס קמח מצה או פירורי לחם
מלח
פלפל לבן
שמן לטיגון
לרוטב יוגורט:
2 כוסות יוגורט
כף או 2 של נענע יבשה
שום כתוש, לפי הטעם
אופן ההכנה:
- פורסים את הכרישה דק ומאדים כ-20 דקות בסיר אידוי. סוחטים מאוד מאוד.
- מעבירים את הכרישה למעבד מזון וטוחנים. מוסיפים ביצים, מלח פלפל ו,לבסוף קמח מצה/פירורי לחם, יוצרים קציצות ומטגנים.
- מערבבים את חומרי הרוטב ומגישים יחד.
פסטה לב חציל
המרכיבים:
2 חצילים טריים מאוד
שמן זית
שיני שום
1 קופסה של עגבניות מרוסקות
כף גדושה תרכיז עגבניות
שום
מלח
מרווה
1 חבילת פסטה יבשה פרפלאך (פפיון)
מוצרלה מגוררת
פרמזן מגורר
אופן ההכנה:
- מקלפים את החצילים ופורסים לפרוסות בעובי של כשלוש אצבעות. מברישים בשמן זית ואופים ב-150 מעלות כ-40 דקות.
- בינתיים מכינים רוטב עגבניות: קוצצים שום ומחממים במחבת עם שמן זית. מוסיפים עגבניות מרוסקות, מחית עגבניות, מלח ומרווה ומבשלים כ-5 דקות.
- מבשלים את הפסטה ומוסיפים לרוטב.
- מסדרים את פרוסות החציל בתבנית פיירקס. מניחים על כל חציל מהפסטה, מפזרים מוצרלה ופרמזן ומחזירים לתנור להקרמה.
דג בלב של חסה
המרכיבים:
4 פילה לברק טרי
שמן זית
מרווה
לחסה:
2 לבבות חסה לסלט קיסר, חצויים לאורך
כ-30 גרם חמאה
כמה כפות שמן זית
3-4 שיני שום, קצוצות
מלח
חצי כוס יין לבן
להגשה:
קרוטונים
פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
- מתבלים את הדגים במלח ומניחים בצד ל-3 דקות.
- צורבים את הדג בשמן זית.
- מכינים את החסה: מחממים במחבת שמן זית, חמאה ושום ומוסיפים את החסה. ממליחים מעט. מאדים כשתי דקות ומוסיפים יין לבן.
- מבשלים את הרוטב כמה דקות לצמצום ומוציאים את החסה לכלי הגשה.
- מפרקים את הדג בקערה לפלקים ומפזרים על החסה.
- מפזרים קרוטונים ופרמזן ומגישים.
** אופציית תיבול נוספת לדג: תערובת של כף מיונז, כף חרדל, אנשובי ולימון.