אם יש משהו שמצליח להשכיח מאיתנו את התקופה המורכבת הזאת, זה ארוחת צהריים טובה, אבל כזאת שהיא לא בהכרח קשה להכנה. היום ארגנו לכם אחת כזאת בזכות ישראל אהרוני, השף האהוב ושופט מאסטר שף שבישל ממטבח ביתו בשידור חי ארוחת צהריים שגם הגדולים וגם הקטנים יאהבו.
מעין שניצלונים
מצרכים:
1 חזה עוף שלם
2 כפות רוטב סויה
חצי כוס קמח תופח
מלח
פלפל שחור
ביצה
מעט מי סודה
פירורי לחם או שומשום
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- חותכים את חזה העוף לרוחבו לפרוסות של 1 ס"מ. מערבבים עם הסויה בקערית.
- מערבבים בקערה קמח, מלח ופלפל. מוסיפים ביצה ומעט מי סודה ומערבבים לקבלת בלילה חלקה ולא סמיכה מדי.
- מעבירים את פירורי הלחם לקערה נוספת.
- טובלים את הנתחים בבלילה ואחר כך בפירורי הלחם, ומטגנים בשמן כמה דקות.
חזה עוף במחבת עם שמן זית, לימון, חרדל ודבש
מצרכים:
1 חזה עוף, חצוי
מלח
פלפל שחור
2 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון
קליפה מגורדת מלימון אחד
כפית חרדל
כף דבש
בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה:
- ממליחים ומפלפלים את העוף.
- מחממים שמן במחבת וצורבים את חזות העוף משני הצדדים.
- בינתיים מערבבים בקערית את הלימון (מיץ וקליפה), החרדל והדבש.
- יוצקים את התערובת למחבת. הופכים את העוף במחבת פעם או פעמיים.
- מפזרים מעל בצל ירוק ומגישים.
חזה עוף עם עגבניות שרי
מצרכים:
1 חזה עוף, חתוך לקוביות
מלח
פלפל שחור
3 כפות שמן זית
חצי בצל סגול, קצוץ גס
2 שיני שום, פרוסות
12 עגבניות שרי צבעוניות, חצויות
2 כפות חומץ בלסמי
חופן עלי בזיליקום
אופן ההכנה:
- ממליחים ומפלפלים את קוביות העוף.
- מחממים שמן במחבת וצורבים את קוביות העוף עד שהן מזהיבות.
- מוסיפים את הבצל והשום לטיגון נוסף של דקה.
- מוסיפים את העגבניות, מערבבים, ממליחים ומפלפלים.
- יוצקים פנימה חומץ בלסמי ומערבבים דקתיים. מכבים את האש ומערבבים פנימה את עלי הבזיליקום.