זוכה העונה החמישית של "מאסטר שף", מסימיליאנו די מטאו, הצליח לרגש אותנו עם אוכל איטלקי אמיתי - אבל כזה שגם מתכתב עם המטבח הישראלי בגובה העיניים. מאז שקטף את התואר הנכסף בשנת 2015, עסק מסימיליאנו בפרויקטים קולינריים שונים, וכעת הוא מגיע לתוכנית "ישראל מבשלת יחד" (12:00 בקשת 12) לספיישל מיוחד.
רגע לפני עליית העונה החדשה של "מאסטר שף" היום אחרי החדשות בקשת 12, מסימיליאנו הכין יחד עם ריטה גולדשטיין ארוחה איטלקית כהלכתה: ריזוטו, כפתורי רביולי ברוטב חמאה ומרווה ואגסים ביין לבן לקינוח. המתכונים המלאים:
ריזוטו דלעת ביין לבן וגבינות
המרכיבים (4 מנות):
300 גרם אורז ארבוריו/קרנרולי לריזוטו
חצי קילו דלעת כתומה, חתוכה לקוביות של סנטימטר
50 גרם חמאה
1 בצל שאלוט, קצוץ
חצי כוס יין לבן יבש
200 גרם גרנה פדנו מגוררת
מלח
פלפל שחור
שמן זית
לציר הירקות:
מעט שמן זית
1 גבעול סלרי
1 גזר, חתוך לאורכו
1 בצל, חצוי ולא מקולף
להגשה:
2 כפות יוגורט יווני
חצי כוס גרעיני דלעת קלויים
100 גרם גבינת פטה עיזים או כבשים
גרנה פדנו
אופן ההכנה:
- מכינים ציר ירקות: מטגנים מעט את הירקות, מוסיפים מים ומבשלים לריכוך.
- מחממים תנור ל-220 מעלות. מערבבים את קוביות הדלעת היטב עם מעט מלח, פלפל ושמן זית, מפזרים על תבנית מרופדת נייר אפייה וצולים עד לריכוך.
- ממיסים במחבת רחבה חצי מכמות החמאה ומטגנים את השאלוט הקצוץ במשך 2 דקות. מוסיפים את האורז וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שהוא נעשה שקוף.
- מוסיפים את היין ומערבבים עד שהוא מתאדה לחלוטין.
- מוסיפים 2 מצקות מציר הירקות לאורז וממשיכים לבשל. לאחר כמה דקות מוסיפים עוד מצקת מציר הירקות וחוזר חלילה עד לקבלת מרקם אל דנטה.
- מוסיפים את הדלעת ומחצית החמאה הנותרת ומערבבים. מוסיפים את הגרנה פדנו ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- מעבירים את הריזוטו לצלחת, מוסיפים את היוגורט וגרעיני הדלעת, מפזרים הפטה ומגררים גרנה פדנו.
כפתורי רביולי ברוטב חמאה ועלי מרווה
המרכיבים (5 מנות):
לבצק:
600 גרם קמח 00
6 ביצים שלמות
4 כפות שמן זית
רבע כפית מלח שטוחה
למילוי:
20 גרם חמאה רכה
100 גרם גרנה פדנו מגוררת
300 גרם גבינת ריקוטה פרסקה
רבע כפית מלח
1 חלמון
לרוטב:
150 גרם חמאה
עלי מרווה
מלח
פלפל שחור
להגשה:
גרנה פדנו
אופן ההכנה:
- לשים במיקסר את מרכיבי הבצק עד לקבלת מסה אחידה שלא נדבקת לידיים. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למנוחה של כשעה.
- מערבבים את מרכיבי המלית.
- פותחים את בצק הפסטה לעלה דק בעזרת מכונת פסטה או על ידי רידוד. קורצים בעזרת כוס עיגולים בקוטר של 6-8 ס"מ ומניחים במרכז כל עיגול כפית מהמלית. מקפלים לשניים, מהדקים את הקצוות ובוזקים מעל מעט קמח.
- מביאים לרתיחה סיר עם מים וכפית מלח. מעבירים מצקת אחת ממי המלח למחבת ומוסיפים עוד רבע כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור.
- מוסיפים למחבת את החמאה ועלי המרווה ומבשלים עד לקבלת מרקם קרמי.
- מבשלים את הרביולי במי המלח הרותחים 2-3 דקות, ומוציאים לתוך מחבת הרוטב. מערבבים עד שהם עטופים היטב בקרם החמאה. מגררים מעל גרנה פדנו ומגישים.
אגסים ביין לבן
המרכיבים (4 מנות):
4 אגסים בשלים
1 כוס יין לבן יבש
2 כפות סוכר
1 כוכב אניס
2 מקלות ציפורן
1 מקל קינמון באורך כסנטימטר
100 גרם פיסטוקים או אגוזי לוז, קלויים וקצוצים גס
אופן ההכנה:
- קולפים את האגסים בשלמותם, ומשאירים את הגבעולים.
- חותכים את תחתיות האגסים כדי שיוכלו לעמוד, ומסדרים אותם בסיר קטן ועמוק ברוחב שמתאים בדיוק לארבעתם (גבעולים כלפי מעלה).
- מוסיפים יין, סוכר, תבלינים וכוס מים ומכסים את הסיר במכסה או בנייר כסף. מבשלים 20 דקות על להבה גבוהה, מסירים את הכיסוי וממשיכים לבשל עד שרוב הנוזלים מתאדים.
- מעבירים את האגסים בעזרת כף גדולה לצלחת הגשה, שופכים מעט מהרוטב שנשאר בסיר ומפזרים פיסטוקים קלויים.