אחרי שהיא לימדה אותנו להכין ארוחת בוקר חלומית, השפית המצליחה רותי רוסו שבה לתוכנית ישראל מבשלת יחד (12:00 בקשת 12) והפעם יש לה מתכונים למנות קלילות שיכולות להתאים לצהריים ולערב כאחד. בתוכנית הפעם יש סלט מיוחד עם כרובית ורימונים, פסטה ברוטב עגבניות משודרג וקינוח שאסור לפספס על בסיס אפרסקים. המתכונים המלאים:
סלט כרובית ורימונים
המרכיבים:
1 ראש כרובית
1 בצל סגול
1 צרור פטרוזיליה
10 ענפים של נענע
2 ענפי אורגנו, טרי או יבש
חופן פיסטוקים
שמן זית בשפע
מלח
גרגירים מחצי רימון
גבינת חלומי
לתיבול:
שמן זית
הרבה לימון
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
- מגררים כרובית טרייה בפומפייה.
- קוצצים את הבצל, הירוקים והפיסטוקים.
- מערבבים את כל החומרים חוץ מהחלומי. מתבלים.
- צולים את גבינת החלומי ומניחים על הסלט.
פסטה עם רוטב עגבניות משודרג
המרכיבים:
400 גרם פסטה
4 ליטר מים רותחים
4 כפות מלח
לרוטב:
4 כפות שמן זית
3 שיני שום שלמות, קלופות ומעוכות קצת
חצי גזר, קלוף וקצוץ דק
חצי בצל, קלוף וקצוץ דק
500 גרם עגבניות שרי תמר (בערך 25) מתוקות, חתוכות ל-4
1 רוטב עגבניות בזיליקום מוכן
1 כפית גדושה מלח או לפי הטעם
פלפל שחור
1 כפית גדושה סוכר או לפי הטעם
80 גרם חמאה
בזיליקום טרי
70 גרם גרנה פדנו
אופן ההכנה:
- מכינים רוטב: מחממים את השמן במחבת סוטאז' גדולה או בסיר יחד עם שיני השום, עד שמתחילה לעלות ארומה. מוסיפים את הגזר והבצל ומערבבים דקה-שתיים.
- מוסיפים את העגבניות ואת הרוטב, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 15 דקות או עד שהעגבניות מתרככות ומתפרקות. הן צריכות להגיר הרבה נוזלים.
- מוסיפים מלח, פלפל וסוכר. מצננים מעט וטוחנים עם בלנדר מוט. מסננים.
- מעמידים סיר גדול עם 4 ליטרים מים, 4 כפות מלח ומכסה על הכיריים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הפסטה ומבשלים דקה פחות ממה שכתוב בהוראות.
- מסננים את הפסטה ומעבירים למחבת גדולה. מפזרים עליה את החמאה ואת הרוטב, קורעים עלים של בזיליקום ובוזקים את הגרנה פדנו תוך כדי ערבוב. מתקנים תיבול אם צריך ומגישים מיד.
דאטש אפרסקים
המרכיבים:
3 אפרסקים בשלים, חתוכים לטריזים (טיפ: אפשר להשתמש כמעט בכל פרי בשל עונתי)
1 כף סוכר דמררה
1כף מים
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
לבלילה:
כוס וחצי חלב
5 ביצים
כפית נוספת של תמצית וניל
כוס וחצי קמח
4 כפות סוכר
רבע כפית אבקת אפייה
60 גרם חמאה מומסת
להגשה:
אבקת סוכר
קרם פטיסייר
אופן ההכנה:
- מחממים מראש תנור לחום גבוה (200 מעלות).
- מחממים מחבת עם סוכר ומים עד שהסוכר מתקרמל. מוסיפים את האפרסקים ומקרמלים אותם עם תמצית וניל וקורט מלח.
- מערבבים במיקסר או במטרפה ידנית את החלב, הביצים ותמצית הווניל. מוסיפים את הקמח, הסוכר ואבקת האפייה ומערבבים רק עד שהבלילה אחידה, לא מעבר.
- כשהאפרסקים מוכנים יוצקים עליהם את החמאה המומסת ומערבבים מעט. יוצקים על הכל את הבלילה.
- מעבירים לתנור ואופים 15-20 דקות, או עד שהמאפה תפוח וזהוב.
- בוזקים מעט אבקת סוכר מעל ומגישים חם ישר מהתנור, עם קרם פטיסייר.