רגע לפני כניסת השבת, הגיע השף ישראל אהרוני לתכנית ישראל מבשלת יחד (12:00 בקשת 12) כדי להכין לנו ארוחה שכוללת נודלס עם פרגיות אסייתיות. אם גם אתם נתקעתם בלי רעיונות לשולחן השבת בדקה התשעים או שסתם בא לכם לגוון הפעם, קחו השראה מהמנה של אהרוני. המתכון המלא:

נודלס עם פרגיות אסייתיות

לפרגיות:

6 נתחי פרגית, רצוי עם עור

2 כפות רוטב סויה

2 כפות מירין

כף דבש

ג'ינג'ר

טבסקו

כפית אבקת שום

שמן

כפית שמן שומשום

מלח

פלפל שחור

בצל ירוק, קצוץ

 

לנודלס:

חבילת אטריות דקות

3 כפות שמן

שן שום, קצוצה

כף ג'ינג'ר קצוץ

בצל קטן, פרוס

פטריות שמפיניון

2 בצלים ירוקים, חתוכים לאורך כ-3 ס"מ

מלח

פלפל שחור

כוס אפונה קפואה, מופשרת

 

לרוטב:

2 כפות רוטב סויה

2 כפות מיץ לימון

מלח

פלפל שחור

מעט שמן שומשום

  1. הפרגיות: מערבבים את הפרגיות עם הסויה, המירין, הדבש, הג'ינג'ר, הטבסקו ואבקת השום. משהים כמה דקות.
  2. מורחים מחבת במעט שמן ומחממים. מניחים את הפרגיות על הצד של העור ומניחים עליהן מחבת נוספת כמשקולת. מחכים 5-6 דקות ומציצים לבדוק אם הן שחומות ופריכות מלמטה. אם כן, הופכים לעוד 3-4 דקות (הפעם בלי משקולת).
  3. בזמן הזה מכינים את הנודלס: מבשלים את האטריות במי מלח, מסננים ושוטפים במי ברז. משמנים אותן מעט ומערבבים.
  4. מחממים את השמן במחבת גדולה ומוסיפים את השום, הג'ינג'ר והבצל. מטגנים כדקה.
  5. מוסיפים את הפטריות, הבצל הירוק, המלח והפלפל ומטגנים עוד 2 דקות.
  6. מוסיפים את האפונה ואת מרכיבי הרוטב ומבשלים יחד עוד דקה.
  7. מגישים עם הנודלס והפרגיות.