השפים המובילים בישראל ממשיכים להעביר לנו שיעורים פרטיים בתוכנית "ישראל מבשלת יחד" (12:00 בקשת 12) ואחרי אבי לוי, חיים כהן, שאול בן אדרת, רותי רוסו, נוף עתאמנה ושפים מצליחים נוספים הגיע גם תורו של תומר אגאי ממסעדת "סנטה קתרינה" בתל אביב להגיע לתוכנית. מה בתפריט? סביצ'ה ערבי, פילה דג ים צלוי עם ירקות ירוקים ויוגורט חם ופנקוטה עם סירופ דבש, לימון והל. המתכונים המלאים:

סביצ'ה ערבי

המרכיבים:

250 גרם דג ים ללא עור, חתוך לקוביות של חצי ס"מ

חצי כוס עלי פטרוזיליה, מופרדים מהגבעולים

חצי כוס עלי כוסברה, מופרדים מהגבעולים

3 בצלים ירוקים (רק החלק הירוק)

10 עלי בזיליקום גדולים

10 עלי נענע טריים

4 צנוניות, חתוכות דק מאוד

4 כפות בצל קצוץ

חצי פלפל ירוק חריף, חתוך לקוביות קטנות

כף גדושה של בורגול שהושרה במים פושרים 20 דקות וסונן

2 כפות שמן זית

מלח

רבע לימון, חתוך לקוביות קטנות (עם הקליפה)

חצי כוס יוגורט

חצי כוס לאבנה

 

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את העלים גס מאוד ומערבבים בקערה עם הירקות, הבורגול והדג.
  2. בוזקים שמן זית ומערבבים. מוסיפים מלח ולימון ומערבבים שוב.
  3. מערבבים את היוגורט והלאבנה במטרפה ומורחים על צלחת כמו חומוס.
  4. עורמים את הסביצ'ה על הצלחת.
  5. מזלפים עוד שמן זית ומגישים.

דג ים צלוי עם ירקות ירוקים ויוגורט חם

המרכיבים: (2 מנות):

400 גרם פילה דג ים (לוקוס, לברק, דניס או מוסר), עם העור וללא עצמות

6 בצלים ירוקים (רק החלק הלבן והירוק בהיר, ללא הזנבות הירוקים)

6 פרחי ברוקולי

6 תרמילי שעועית ירוקה

1 שומר גדול, מחולק ל-4 (או 4 שומרים קטנים)

שמן זית

1 שן שום

3 טבעות של פלפל צ'ילי ירוק

60 מ"ל יין לבן (רבע כוס)

מעט חמאה

מלח

פלפל שחור

3 כפות מים

3 כפות יוגורט (רצוי כבשים או עיזים)

1 כפית טחינה גולמית

 

אופן ההכנה:

 

  1. חולטים את הירקות: מכניסים את הירקות לסיר עם מים רותחים - הבצל הירוק צריך חליטה של כדקה, הברוקולי והשעועית הירוקה כ-3 דקות והשומר 7-8 דקות. מעבירים ישר לקערה עם מים וקרח (השומר יקבל צבע זהוב, שאר הירוקים יקבלו צבע ירוק חזק). ניתן לעשות את השלב הזה מראש ולשמור את הירקות במקרר עד ההכנה.
  2. מחממים שמן במחבת וצורבים את הירקות החלוטים. מוסיפים את השום והפלפל החריף ומקפיצים דקה-שתיים.
  3. מוסיפים את היין הלבן ומבשלים עד שהוא מצטמצם מעט.
  4. במקביל צורבים על מחבת כבדה או מחבת פסים חמה עם שמן זית ומעט חמאה את הדגים כשהצד של העור הוא זה שנוגע במחבת הלוהטת. בעזרת תרווד לוחצים את הפילה למחבת על מנת למנוע כיווץ של העור. מתבלים את הפילה במעט מלח ופלפל וכשהדג כמעט מוכן ורק פס ורוד נשאר במרכזו הופכים צד לצריבה אחרונה. מסירים מהאש.
  5. מוסיפים למחבת הירוקים והיין את המים, היוגורט והטחינה. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
  6. מניחים את הפילה על הירקות ובוזקים שמן זית.

פנקוטה יוגורט

המרכיבים:

לפנקוטה:

3 חבילות שמנת מתוקה (750 גרם)

חצי כוס סוכר

כף וחצי מים

20 גרם ג'לטין

חצי כפית מחית וניל (או גרגירים ממקל וניל - חוצים ומוציאים את הגרגרים בעזרת קצה הסכין)

280 גרם לאבנה

150 גרם יוגורט

 

לרוטב:

דבש

הל

לימון

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים בסיר שמנת עם סוכר ומביאים לסף רתיחה.
  2. במקביל שמים את המים הקרים בקערה קטנה ומפזרים עליהם את אבקת הג'לטין. לאחר שהג'לטין ספח אליו את המים והתמצק, מוסיפים מעט מהשמנת החמה ומערבבים עד שהג'לטין נמס.
  3. מכבים את האש מתחת לסיר השמנת, מוסיפים את הג'לטין המומס וטורפים היטב.
  4. מוסיפים את הווניל, הלאבנה והיוגורט וממשיכים לטרוף עד שהטמפרטורה יורדת.
  5. מעבירים לכלי פלסטיק עם מכסה ומצננים במקרר 45 דקות לפחות.
  6. הרוטב: בסיר קטן מרתיחים דבש, הל ולימון. מוציאים את הפנקוטה ושופכים מעל.