הסופ"ש בפתח, וגם הפעם הוא משלב בתוכו חג - מה שאומר, חגיגה כפולה עם ארוחה טעימה במיוחד. אם אתם חסרי השראה, אתם מוזמנים לשיעור פרטי עם חיים כהן בתוכנית "ישראל מבשלת יחד" (12:00 בקשת 12), במהלכה השף מכין לחם מחבת, פסטה שקשוקה ועוגת תפוחים. אלה כל המתכונים.

לחם מחבת

המרכיבים (ל-2 פיתות עבות):

3 כוסות קמח

1 כף שמרים

1 כף סוכר

1 כפית מלח

1 כפית שמן זית

כוס וחצי מים פושרים

 

למילוי:

שמן זית לטיגון

2 בצלים סגולים, קלופים וקצוצים

2 כוסות עלי זעתר או אורגנו טריים

4 כוסות תרד קצוץ גס (עדיף תרד ערבי/טורקי)

מלח

סומאק

מוצרלה מגוררת

 

אופן ההכנה:

1. מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח, שמרים וסוכר.

2. מתחילים ללוש תוך כדי הוספת מים.

3. מוסיפים מלח ושמן ולשים עד 10 דקות.

4. מניחים את הבצק לתפוח כ-20 דקות.

5. מחלקים את הבצק ל-4 כדורים, מסדרים על מגש ומכסים בניילון נצמד. מניחים להתפחה של כ-10 דקות.

6. בינתיים מכינים את המילוי: מטגנים את הבצל לשקיפות. מוסיפים זעתר ותרד ומתבלים במלח וסומאק. מסננים מנוזלים ומקררים.

7. הכנת הפיתה: פותחים את כדורי הבצק לדיסקים בגודל פיתה גדולה ומסדרים מהמילוי. שומרים שוליים של ס"מ ריקים. מכסים בדיסק בצק נוסף.

8. מניחים כל פיתה על המחבת בעודה קרה ומחממים על אש בינונית. כשצד אחד מוכן הופכים וקולים את הפיתה מהצד השני.

פסטה שקשוקה

המרכיבים:

לפסטה:

300 גרם קמח

3 ביצים

מלח

טיפה שמן זית

 

לשקשוקה:

2 קופסאות של עגבניות שלמות

שמן זית

5 שיני שום, פרוסות

צ'ילי (לא חובה)

1 שפופרת תרכיז עגבניות

4-5 ביצים

מלח

פרמזן להגשה

 

אופן ההכנה:

1. הפסטה: מעבדים את כל המרכיבים במעבד מזון עד לקבלת בצק. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר כ-20 דקות.

2. הכנת הפסטה: מגלגלים את הבצק הקר לגליל בעובי 4 אצבעות ופורסים בעזרת סכין פרוסות דקות כמו גבינה צהובה.

3. משטחים את פרוסות הבצק על משטח מקומח בעזרת מערוך עד לקבלת עלים דקים.

4. לשקשוקה: קוצצים את העגבניות ומסננים מגרעינים (אפשר להשתמש בעגבניות טריות מקולפות).

5. מחממים בסיר שמן זית עם שום וצ'ילי.

6. מוסיפים את העגבניות ומלח ומבשלים כ-20 דקות. מוסיפים ככוס מים רותחים מעורבבים עם כף תרכיז עגבניות.

7. מוסיפים את דפי הפסטה וסוגרים את המחבת ל-2-3 דקות.

8. מוסיפים את הביצים ומכסים עד שמוכן.

9. מגררים פרמזן ומגישים.

** כמות הפסטה במתכון מתאימה לכ-4 שקשוקות כאלה.

עוגת תפוחים

המרכיבים:

10 תפוחים חמוצים, מקולפים

שלושת רבעי כוס קמח

שלושת רבעי כוס סולת

שלושת רבעי כוס סוכר

חבילת חמאה קרה מאוד

 

אופן ההכנה:

1. מגררים את התפוחים על פומפייה גסה ומסדרים בתבנית.

2. מערבבים בקערה קמח, סולת וסוכר ומפזרים על התפוחים המגוררים.

3. מגררים מלמעלה חמאה עד שתכסה את כל התבנית.

4. אופים כ-40 דקות ב-175 מעלות.