בימים אלה נגיף הקורונה גורם לכולנו לבלות הרבה יותר בבית, ואם להיות ספציפיים - במטבח. מחפשים איך לגוון את ארוחות הצהריים, רוצים להרגיש שהשפים האהובים מבשלים ביחד איתכם? התוכנית החדשה ישראל מבשלת יחד, יצאה לדרך היום בקשת 12 (12:00) והכניסה לנו קצת פאן לבישולים. השף הראשון שהתארח הוא שופט מאסטר שף ו-MKR המטבח המנצח חיים כהן שבישל ממטבח ביתו, וזה מה שהוא הכין:

רשימת המרכיבים:

2 חצילים

שמן זית

מלח

קופסת עגבניות מגי (רצוי מגי, ואם לא אז אחרות)

טחינה גולמית

2 כוסות קמח לבן

כוס מים חמימים

800 גרם כתף טלה טחון ואם אין אז אפשר גם 800 גרם בשר בקר טחון

בצל לבן

חופן נענע טרייה

נענע יבשה

פלפל שחור

3 עגבניות שרי

3 מלפפונים קטנים

בצל סגול קטן

לימון

ישראל מבשלת ביחד (צילום: קשת 12)
ישראל מבשלת ביחד | צילום: קשת 12

הכלים הדרושים:

שיפודי ברזל (אם יש בבית)

מעבד מזון

מסננת

קערות

קרש חיתוך

סכין חיתוך

מטרפה

כפות ערבוב

חיים כהן מחייך (צילום: MKR המטבח המנצח,  קשת 12  )
חיים כהן | צילום: MKR המטבח המנצח, קשת 12

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  2. קולים את החצילים על הגז לפחות 10 דקות. הופכים מדי פעם. כשהם מוכנים מקלפים את הקליפה ומועכים את בשר החצילים היטב עם מזלג. מתבלים בשמן זית ומלח (לא לימון).
  3. חותכים 5-6 עגבניות ומכניסים לצלייה בתנור.
  4. מכינים את הפיתה: לשים יחד קמח, מים חמימים וקורט מלח כ-10 דקות, ומעבירים למקרר ל-10 דקות נוספות לפחות.
  5. מחלקים את הבצק לכדורים קטנים. פותחים את הכדורים באמצעות מערוך ומטגנים במחבת נון סטיק עם מעט שמן. כשמופיעות בועות הופכים את הפיתות ומטגנים עוד קצת.
  6. מכינים טחינה.
  7. הקבב: קוצצים את הבצל לקוביות קטנות. שוטפים היטב את הנענע הטרייה, מייבשים עם מגבת וקוצצים.
  8. משטחים את הבשר על משטח עבודה. מפזרים עליו את הבצל הקצוץ, הנענע הטרייה והיבשה ומעט מלח וקוצצים הכל עם סכין למשך חמש דקות. לשים את התערובת טוב טוב ומעבירים למקרר לחצי שעה.
  9. מכינים סלט מים: מרסקים 5 עגבניות במעבד מזון, ומסננים. מתבלים במלח, מיץ לימון וצ'ילי קצוץ, אם רוצים.
  10. קוצצים דק דק את עגבניות השרי, המלפפונים והבצל הסגול. מעבירים לקערה. מוסיפים את התיבול שהכנו ומתקנים טעמים. הטעם צריך להיות חזק ולימוני מאוד, קצת כמו גספאצ'ו. מוסיפים קוביות קרח ומערבבים היטב.
  11. צולים את הקבבים: משפדים קבבים על שיפודי ברזל. צולים בתנור בתוכנית של גריל צלייה לעוף 3-5 דקות, עד שהם מוכנים.
  12. מגישים את הקבבים עם הפיתות, הסלט, החצילים, הטחינה והעגבניות הצלויות.