התכנית ישראל מבשלת יחד (12:00 בקשת 12) ממשיכה לספק לנו רעיונות לארוחות צהריים טעימות ומשביעות מידיהם של השפים המובילים בישראל, והפעם השף ישראל אהרוני הגיע לתכנית ובישל בשידור חי ממטבח ביתו סלט עוף ומלפפונים חריף ודג מטוגן. המתכונים המלאים:
סלט עוף ומלפפונים חריף
המרכיבים:
4 מלפפונים טריים ומוצקים
200 גרם פרגיות טחונות
3 כפות שמן
3 שיני שום, קצוצות גס
ג'ינג'ר קצוץ
1 בצל סגול קטן, קצוץ
1 צ'ילי אדום, קצוץ
מלח
פלפל שחור
לרוטב הפרגיות:
2 כפות רוטב סויה
2 כפות מיץ לימון
כף סוכר חום
כפית שמן שומשום
לרוטב הטחינה:
2 כפות טחינה גולמית
2 כפות רוטב סויה
כפית סוכר
3 כפות מיץ לימון
3 שיני שום, מגוררות דק
ג'ינג'ר, מגורר דק
מעט מים
מלח
פלפל גרוס
להגשה:
שומשום קלוי
בצל ירוק, קצוץ
כוסברה, קצוצה
אופן ההכנה:
- חותכים את המלפפונים, ממליחים ומעבירים למסננת.
- מערבבים את חומרי רוטב הפרגיות בקערית.
- העוף: מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את השום, הג'ינג'ר, הבצל והצ'ילי.
- מוסיפים את הפרגיות, מלח ופלפל ומטגנים עד להשחמה יפה.
- מוסיפים את קערית הרוטב ומבשלים דקה. מקררים מעט.
- מערבבים את חומרי רוטב הטחינה.
- סוחטים מעט את המלפפונים ומערבבים עם העוף. יוצקים מעל את רוטב הטחינה ומפזרים שומשום קלוי, בצל ירוק וכוסברה.
דג מטוגן בנוסח אסייתי
המרכיבים:
1 דג טרי, רצוי דניס
3 כפות מיץ לימון
2 כפות רוטב סויה
קמח
מלח
פלפל שחור
שמן לטיגון
לרוטב:
3 כפות שמן
2 שיני שום, פרוסות
צ'ילי, פרוס
ג'ינג'ר, חתוך לרצועות
חצי בצל סגול, פרוס
חצי כוס מים
כף סוכר חום
3 כפות מיץ לימון
2 כפות רוטב סויה
כף רכז עגבניות
כפית קורנפלור מדוללת במעט מים
להגשה:
בצל ירוק, קצוץ
כוסברה, קצוצה
צ'ילי אדום, פרוס
אופן ההכנה:
- חורצים את הדג לרוחבו ברווחים של סנטימטר. יוצקים עליו מיץ לימון וסויה ומחכים 5 דקות.
- מחממים חצי ס"מ שמן במחבת. מערבבים קמח עם מלח ופלפל ומקמחים את הדג בשכבה דקה.
- מטגנים בשמן החם 5 דקות מכל צד.
- בינתיים מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת ומטגנים בו את כל הירקות כ-2 דקות. מוסיפים את כל שאר החומרים למעט הקורנפלור. מבשלים 2 דקות ומסמיכים עם הקורנפלור.
- יוצקים את הרוטב על הדג, מפזרים מעל בצל ירוק, כוסברה וצ'ילי אדום פרוס ומגישים.
תה ג'ינג'ר
המרכיבים:
10 ס"מ ג'ינג'ר, קלוף ופרוס דק
מקל למון גראס, חבוט
סרט קליפת לימון
מיץ לימון
דבש
נענע (לא חובה)
אופן ההכנה:
- מבשלים את הג'ינג'ר, הלמון גראס והלימון ב-4 כוסות מים כ-20 דקות.
- מוסיפים מיץ לימון ודבש ונענע, אם רוצים. נפלא חם וקר.