שבוע חדש בפתח והתקופה המכונה "אחרי החגים" כבר כאן, גם אם השגרה עוד רחוקה מאיתנו. כדי להקל במעט על הסיטואציה, אנחנו מתכוונים להכין ארוחת צהריים אסלית בהשראת השף אבי לוי - שהגיע לתוכנית ישראל מבשלת יחד (12:00 בקשת 12) ולימד אותנו להכין סלט מנגולד, שניצל ממולא בבשר ופתיתים בלימון כבוש. המתכונים המלאים:
סלט מנגולד אלג'יראי חריף
המרכיבים:
1 חבילת עלי מנגולד, קצוצים
רבע כוס שמן זית
2 שיני שום, כתושות
כפית לימון כבוש טחון
כפית אריסה
2 כפיות פפריקה מתוקה
מלח גס לפי הצורך
1 כפית כמון
חצי כפית שאטה גרוס
כפית מיץ לימון סחוט טרי
חצי כפית פלפל גרוס
2 כפות זיתי קלמטה מגולענים
אופן ההכנה:
- מטגנים את השום הכתוש בסיר קטן עד להזהבה. מתבלים בלימון כבוש, אריסה, פפריקה, מלח, כמון, שאטה, לימון סחוט ופלפל שחור.
- מוסיפים את המנגולד הקצוץ ומבשלים יחד.
- קוצצים את הזיתים, מוסיפים לסיר ומבשלים עוד 3 דקות, עד לקבלת רוטב אחיד. טועמים ומשפרים תיבול אם צריך. מסדרים בצלחת הגשה יפה וגדולה.
שניצל ממולא בבשר ברוטב עשבי תיבול קר
המרכיבים (4 מנות):
חזה עוף טרי, פרוס ל-4
500 גרם בשר טחון עם קצת פחות מ-20 אחוזי שומן (בקשו מהקצב)
1 בצל, קצוץ דק
רבע כוס שמן זית
מלח
פלפל שחור
כפית כמון
כפית פפריקה מתוקה
לטיגון:
3 ביצים טרופות
1 כוס פירורי לחם
חצי כוס שומשום
כוס שמן סויה, לטיגון
לרוטב:
צרור קטן של פטרוזיליה
צרור קטן של כוסברה
מלח
פלפל שחור
כף אריסה
2 שיני שום
חצי כפית כמון
חצי כוס מיץ לימון סחוט טרי
רבע כוס שמן זית
אופן ההכנה:
- מטגנים את הבצל בשמן זית עד הזהבה.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומקפיצים לסגירה.
- מתבלים במלח ופלפל, כמון ופפריקה מתוקה. מתקנים תיבול ומוציאים לקערה.
- מניחים את חזה העוף על משטח נקי. ממלאים בתערובת הבשר ויוצרים גלילות שניצלים מהודקות היטב, שלא ייפתחו בזמן הטיגון.
- מצפים כל גלילה בביצה, פירורי לחם ושומשום ומטגנים בשמן סויה עד לקבלת צבע זהוב ויפה. מעבירים לנייר סופג.
- הרוטב: טוחנים במעבד מזון פטרוזיליה, כוסברה, מלח ופלפל, אריסה, שום, כמון ומיץ לימון כדקה. מוסיפים בהדרגה את שמן הזית וממשיכים לטחון עוד חצי דקה.
- פורסים את השניצל המטוגן ומגישים את הרוטב הקר בצלוחית נפרדת.
פתיתים בלימון כבוש
המרכיבים (4 מנות):
1 חבילת פתיתים עגולים
מלח
שמן זית
1 בצל, קצוץ
2 כפיות לימון כבוש קצוץ
2 כפיות פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
1 כפית פלפל גרוס
אופן ההכנה:
- מרתיחים הרבה מים בסיר עמוק, מוסיפים 2 כפיות מלח גס וכף שמן זית, מערבבים ומיד מכניסים את הפתיתים. מערבבים ומבשלים עד שמוכן, אבל לא רך מדי (פשוט מוציאים וטועמים).
- מטגנים את הבצל ברבע כוס שמן זית עד להזהבה יפה. מוסיפים את הלימון הכבוש ומתבלים בפפריקה, כורכום, מלח ופלפל גרוס. מנמיכים את האש למינימום.
- מסננים את הפתיתים ושוטפים היטב במים קרים, בשביל לעצור את הבישול.
- מעבירים את הפתיתים לסיר עם הבצל המתובל ומערבבים היטב.