שבוע חדש בפתח והתקופה המכונה "אחרי החגים" כבר כאן, גם אם השגרה עוד רחוקה מאיתנו. כדי להקל במעט על הסיטואציה, אנחנו מתכוונים להכין ארוחת צהריים אסלית בהשראת השף אבי לוי - שהגיע לתוכנית ישראל מבשלת יחד (12:00 בקשת 12) ולימד אותנו להכין סלט מנגולד, שניצל ממולא בבשר ופתיתים בלימון כבוש. המתכונים המלאים:

 

סלט מנגולד אלג'יראי חריף

המרכיבים:

1 חבילת עלי מנגולד, קצוצים

רבע כוס שמן זית

2 שיני שום, כתושות

כפית לימון כבוש טחון

כפית אריסה

2 כפיות פפריקה מתוקה

מלח גס לפי הצורך

1 כפית כמון

חצי כפית שאטה גרוס

כפית מיץ לימון סחוט טרי

חצי כפית פלפל גרוס

2 כפות זיתי קלמטה מגולענים

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את השום הכתוש בסיר קטן עד להזהבה. מתבלים בלימון כבוש, אריסה, פפריקה, מלח, כמון, שאטה, לימון סחוט ופלפל שחור.
  2. מוסיפים את המנגולד הקצוץ ומבשלים יחד.
  3. קוצצים את הזיתים, מוסיפים לסיר ומבשלים עוד 3 דקות, עד לקבלת רוטב אחיד. טועמים ומשפרים תיבול אם צריך. מסדרים בצלחת הגשה יפה וגדולה.

שניצל ממולא בבשר ברוטב עשבי תיבול קר

המרכיבים (4 מנות):

חזה עוף טרי, פרוס ל-4

500 גרם בשר טחון עם קצת פחות מ-20 אחוזי שומן (בקשו מהקצב)

1 בצל, קצוץ דק

רבע כוס שמן זית  

מלח

פלפל שחור

כפית כמון

כפית פפריקה מתוקה

 

לטיגון:

3 ביצים טרופות

1 כוס פירורי לחם

חצי כוס שומשום

כוס שמן סויה, לטיגון

 

לרוטב:

צרור קטן של פטרוזיליה

צרור קטן של כוסברה

מלח

פלפל שחור

כף אריסה

2 שיני שום

חצי כפית כמון

חצי כוס מיץ לימון סחוט טרי

רבע כוס שמן זית  

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבצל בשמן זית עד הזהבה.
  2. מוסיפים את הבשר הטחון ומקפיצים לסגירה.
  3. מתבלים במלח ופלפל, כמון ופפריקה מתוקה. מתקנים תיבול ומוציאים לקערה.
  4. מניחים את חזה העוף על משטח נקי. ממלאים בתערובת הבשר ויוצרים גלילות שניצלים מהודקות היטב, שלא ייפתחו בזמן הטיגון.
  5. מצפים כל גלילה בביצה, פירורי לחם ושומשום ומטגנים בשמן סויה עד לקבלת צבע זהוב ויפה. מעבירים לנייר סופג.
  6. הרוטב: טוחנים במעבד מזון פטרוזיליה, כוסברה, מלח ופלפל, אריסה, שום, כמון ומיץ לימון כדקה. מוסיפים בהדרגה את שמן הזית וממשיכים לטחון עוד חצי דקה.
  7. פורסים את השניצל המטוגן ומגישים את הרוטב הקר בצלוחית נפרדת.

 

פתיתים בלימון כבוש

המרכיבים (4 מנות):

1 חבילת פתיתים עגולים

מלח

שמן זית

1 בצל, קצוץ

2 כפיות לימון כבוש קצוץ

2 כפיות פפריקה מתוקה

1 כפית כורכום

1 כפית פלפל גרוס

 

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים הרבה מים בסיר עמוק, מוסיפים 2 כפיות מלח גס וכף שמן זית, מערבבים ומיד מכניסים את הפתיתים. מערבבים ומבשלים עד שמוכן, אבל לא רך מדי (פשוט מוציאים וטועמים).
  2. מטגנים את הבצל ברבע כוס שמן זית עד להזהבה יפה. מוסיפים את הלימון הכבוש ומתבלים בפפריקה, כורכום, מלח ופלפל גרוס. מנמיכים את האש למינימום.
  3. מסננים את הפתיתים ושוטפים היטב במים קרים, בשביל לעצור את הבישול.
  4. מעבירים את הפתיתים לסיר עם הבצל המתובל ומערבבים היטב.