התוכנית "ישראל מבשלת יחד" (13:00 בקשת 12) ממשיכה להעניק לנו השראה לארוחות צהריים מעולות שאפשר לתקתק בבית בכלום מאמץ, והפעם השפית האהובה רותי רוסו הגיעה לתוכנית והכינה שני סלטים היסטריים (עגבניות שרי צלויות עם פטה וכרישה מקורמלת), פרגיות עם בצלים ולקינוח עוגיות טחינה וסילאן. המתכונים המלאים:

סלט עגבניות שרי צלויות עם פטה

המרכיבים:

400 גרם (בערך שתי כוסות) עגבניות שרי צבעוניות או ליקופן (הכהות)

3 כפות שמן זית

5 שיני שום, קלופות

ענפים טריים של זעתר או אורגנו

הרבה מלח

70 גרם פטה

 

להגשה:

עוד זעתר או אורגנו טרי

לחם

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לטמפרטורה הגבוהה ביותר, חום עליון.
  2. מרפדים תבנית בנייר אפייה, מפזרים את העגבניות וזולפים שמן זית. מוסיפים את השום וענפי התבלין ומתבלים בהרבה מלח.
  3. צולים עד שהעגבניות מקבלות שריפה ממש. מוציאים ומקררים קצת.
  4. מעבירים את העגבניות לצלחת, מפזרים פטה ומקשטים בעשבים טריים. יוצקים את הנוזלים שניגרו בתבנית מעל הכל ומגישים עם לחם.

פרגיות עם בצלים מקורמלים, עגבניות, זיתים ולימון

המרכיבים:

500 גרם פרגיות, נקיות וחתוכות לקוביות

4 בצלים הכי קטנים שמוצאים, קלופים (שלמים)

3 כפות שמן

10 עגבניות שרי, חצויות

10 שיני שום, חצויות

שליש כוס זיתי קלמטה מגולענים

צרור פטרוזיליה

מלח

פלפל שחור

2 לימונים

1 פלפל ירוק חריף

כוס מים או ציר עוף

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים מחבת עם שמן. צולים את הפרגיות משני הצדדים ומעבירים לצלחת.
  2. מקרמלים את הבצלים באותה המחבת על אש גבוהה תוך כדי הקפצה.
  3. מחזירים את הפרגיות למחבת, יחד עם העגבניות, השום והזיתים.
  4. קוצצים את הפטרוזיליה ומוסיפים. מתבלים במלח ופלפל.
  5. סוחטים לימון אחד לתוך המחבת, ואת השני פורסים ומסדרים מלמעלה.
  6. מניחים את הפלפל החריף בשלמותו מעל הכל.

מוסיפים מים או ציר עוף ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים עד שהנוזלים מצומצמים

סלט כרישה מקורמלת ופירורי לחם

המרכיבים:

2-3 כרישות גדולות

3 כפות שמן זית

חצי כוס פירורי לחם

כף שמן, לקליית הפירורים

מלח

30 גרם חמאה

גרנה פדנו

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים מחבת עם שמן זית.
  2. חוצים את הכרישות לאורך ומניחים אותן במחבת על הצד החצוי (הפנימי).
  3. במקביל קולים את פירורי הלחם עד להשחמה. מוסיפים מלח.
  4. כשהכרישות מקורמלות היטב מוסיפים את החמאה למחבת.
  5. מסדרים את הכרישות בצלחת הגשה, מפזרים פירורי לחם ומגררים גרנה פדנו.

עוגיות טחינה וסילאן

המרכיבים:

150 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר

50 גרם (חצי כוס) אבקת סוכר

1 חלמון

שליש כוס טחינה גולמית

2 כפות סילאן

קורט מלח

2 כוסות קמח

כפית וחצי אבקת אפייה

20 שקדים קלויים

 

להגשה:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מערבבים את החמאה הרכה עם אבקת הסוכר במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת רכה וקרמית.
  3. מוסיפים את החלמון, טחינה, סילאן, מלח וחצי מכמות הקמח יחד עם אבקת האפייה. מערבבים לקבלת תערובת אחידה, ורק אז מוסיפים את שאר הקמח. מערבבים בכף.
  4. מחלקים את הבצק ל-20 כדורים ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. נועצים שקד בכל עוגייה.
  5. אופים 15-20 דקות, עד להזהבה קלה.
  6. מוציאים ומפזרים אבקת סוכר.