גם היום הגיע השף חיים כהן לתכנית ישראל מבשלת יחד (12:00 בקשת 12) להכין בשידור חי ממטבח ביתו ארוחת צהריים קלה, טעימה ומשביעה שכוללת עוגת עוף ופתיתים, סמבוסק וסלט שומר. המתכונים המלאים:
עוגת עוף ופתיתים
המרכיבים:
חצי קילו עוף טחון
מלח
פלפל שחור
פטרוזיליה קצוצה
ביצה
בצל מטוגן
שמן
300 גרם לבבות וטחול של עוף
בצל, קצוץ
חבילת פתיתים
3 וחצי כוסות מיץ עגבניות טרי
אופן ההכנה:
- מתבלים את העוף במלח, פלפל ופטרוזיליה. מוסיפים פנימה ביצה ובצל מטוגן, מערבבים ושמים בצד.
- מטגנים את הלבבות והטחול, קוצצים ומוסיפים לבשר העוף (לא את כל הכמות, חלק שומרים כדי להכניס לסיר אחר כך).
- מטגנים את הבצל בסיר – מניחים אותו על כל תחתית הסיר, לא מנערים ולא מערבבים. מוציאים את הבצל המטוגן ומטגנים את הפתיתים עד שהם מקבלים צבע חום. מוציאים לקערה.
- מחזירים את הבצל לתחתית הסיר.
- יוצרים קציצה ענקית בעובי של שתי אצבעות ומניחים אותה על הבצל המטוגן. עליה מסדרים את הפתיתים המטוגנים ואת הטחול והלבבות הקצוצים שלא הוספנו לתערובת הקציצות.
- מוסיפים את מיץ העגבניות ותבלינים אם רוצים, ומביאים לרתיחה. סוגרים את הסיר ומבשלים 6-7 דקות.
- הופכים את הסיר על צלחת הגשה.
סמבוסק
המרכיבים:
לבצק:
2 כוסות קמח לחם
1 כוס מים
1 כפית מלח שטוחה
כפית סוכר שטוחה
למילוי:
חבילה של תרד טורקי או תרד עדין או מנגולד
200 גרם גבינת פטה או קשקבל
בצל קטן, קצוץ
פלפל ירוק חריף, קצוץ
למריחה:
שמן זית
אופן ההכנה:
- מערבבים את מרכיבי הבצק בידיים עד שנוצר בצק אחיד. אם צריך מוסיפים עוד מעט מים. עוטפים בניילון ומאחסנים במקרר.
- מרדדים את הבצק לעלה מלבני דק בעובי כ-3 מ"מ. חוצים את העלה לשניים לאורך וחותכים כל מלבן ל-5-6 משולשים.
- מערבבים את מרכיבי המלית ומניחים כפית גדושה במרכז כל משולש. מקפלים את צלעות המשולש הארוכות זו מעל זו ומהדקים את השוליים.
- מחממים מחבת טפלון. כשהמחבת חמה מאוד קולים בה את המשולשים כדקה מכל צד, עד שהבצק מזכיר במראה פיתה עירקית ויש עליו בועות שחומות.
- מעבירים לצלחת הגשה, מברישים את הסמבוסק המוכנים בשמן זית ומגישים מיד.
סלט שומר ושקדים ירוקים
המרכיבים:
2 ראשי שומר
עגבניות מגי או עגבניות רגילות
כוסברה
מלפפון ירוק
שקדים ירוקים
לימון
מלח
אופן ההכנה:
- קוצצים את השומר ואת העגבניות, הכוסברה והמלפפון ומעבירים לקערה.
- מוסיפים את השקדים הירוקים ומתבלים בלימון ומלח.