מאפה תותים מהירהתותים מתחילים להתעייף? בואו תראו להם מה זה: הוציאו מהמקפיא כמה ריבועים של בצק עלים, מרחו עליהם קרם גבינה פשוט ופזרו את התותים הסוררים. התוצאה: קינוח נפלא בפחות מרבע שעה עבודה
שרית נובק - מיס פטל
| mako אוכל
| פורסם 08/03/15 06:50
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
|
משום מה לאחרונה הילדים אוכלים קצת פחות תותים. אני תוהה אם מתחיל להימאס להם, או שאולי ככל שהתותים פחות יקרים ככה הם פחות טעימים? ואז אני פותחת את המקרר ורואה את הסלסילה שרק לפני יום קניתי ונראתה כה יפה ורעננה, כבר קצת עייפה.
אני נלחצת ומיד מוציאה אותם לשטיפה. את היפים משאירה להם שלמים בצלחת, את הפחות יפים פורסת ונותנת להם לסדר יפה על ריבוע של בצק ששלפתי מהמקפיא. נראה לי שמחר נעשה את זה גם עם האגסים שקצת התרככו. המצרכים (8 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 מערבבים בקערית גבינה, סוכר ותמצית וניל לתערובת חלקה. 3 מורחים באמצע כל ריבוע של בצק כף מהגבינה (משאירים את השוליים נקיים). 4 פורסים את התותים ומניחים על הגבינה בצורת רעפים. 5 טורפים את החלמון ומברישים את שולי הבצק. 6 מכניסים לתנור ואופים כ-15-20 דקות עד ששולי הבצק מזהיבים. >> לבלוג של שרית - מיס פטל |